Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Nerede hata yaptık!

Nerede hata yaptık!

 

Evet 4. Olağan Kongresini gerçekleştiren AK Parti’ de herkes %15 MKYK değişimi beklerken, Başbakan Erdoğan nerede ise %50 ye yakın değişim yaptı. Düne kadar AK Partiyi eleştiren siyasi arena da her şekilde muhalefet eden eski DYP sonrasında DP li Süleyman Soylu yeni MKYK da. Fazilet, Saadet misyonundan gelip daha sonra olaylı şekilde SP den ayrılan ve HAS Partiyi kuran Numan Kurtulmuş’ta törenle girdiği AK Parti de MKYK da görev aldı. Bunların yanında daha nice isimler listede ki yerini aldı.

Akşama kadar MKYK ya Samsun’ dan KİM GİRECEK diye merakla bekledim. AK Partinin Kurucuları arasında yer alan ve her daim Samsun’ da MKYK da yer alarak hep güçlü duran Cemal Yılmaz Demir istirahate çekildi. Cemal Yılmaz Demir yıllardır MKYK da yer almış ve parti içinde bir nebze Samsun’un sesini Hükümet içinde duyurmayı başarmıştı. Karadeniz’in bir başka şehri Ordu’ dan İdris Naim Şahin de MKYK de artık yok. Böylece AK Parti de MKYK da artık bölgemizden üye kalmadı. Diyecektim ki. Düne kadar Çarşamba’da ki SP toplantılarında AK Partiye demediğini bırakmayan Ahmet Demircan’ MKYK da görev aldı. Hem de sessiz sedasız AK Partiye girerek. Samsun’da kilere şamar gibi bir durum. Hangi vekil ve yöneticisinin bilgisi vardı Demircan’ dan merak ediyorum.

Elbette ki bunu eleştirmek için yapsak da AK Parti ve Başbakanı değil de, Tam tersine biz Samsun ve Ordu çerçevesinden bakarak bunları dile getiriyoruz. Bizi en çok Samsun ilgilendiriyor bu nokta da. Yıllardır kurucuları arasında yer alıp çıkan Cemal Yılmaz Demir’in MKYK dan gideceği belliydi. Ama yerine genç ve dinamik çalışkan ve daha 2 dönem Milletvekilliği yapabilecek Akif Çağatay Kılıç gibi bir ismin mutlaka MKYK da yer alacağına kesin gözüyle bakıyorduk. Olmadı. Olsun Demircan taze kan olarak ihtiyar SP li eski Bakan Demircan artık AK Parti ile yola devam dedi. Demek ki çatı yani omurga SP ile tamamen artık birleşiyor. Diğer siyasileri yavaş yavaş içinden atıyor AK Parti. Fark edilemiyor değil mi?. Öze dönüş yani başladı. 

Neyse bu nokta da bu duruma eski MKYK üyesi ve Milletvekilleri ne demeli, nasıl yorumlamalıdır. Yarın hepsi çıkar bizim haberimiz vardı der. Ama yemezler. Siz kavgadan başınızı kaldırıp Samsun’u görmeyeli yıllar oldu. Bu nedenledir ki; Bunu bir tek sanırım Başbakan biliyor. Ama Samsun penceresinden bakınca sanırım ki AK Partiye en fazla oy ve başarı getiren Samsun eğer ki MKYK da artık olmuyorsa işler birazcık sıkıntılı görünüyor. Çünkü Samsun’ da Milletvekilleri son dönemlerde ne yaptıkları belli değil. Eski arı gibi çalışkanlıkları gitti rehavete kapıldılar gibi geliyor. Bunu da Başbakan Erdoğan çok iyi görmüş olmalı. Kaldı ki Samsun’ dan bir tek Gençlik ve Spor Bakanlığı elimizde kaldı. Ona bari iyi ve sıkı sıkı sarılmamız gerekiyor. O makamı da hırpalarsak sanırım o da hızla elimizden kayıp gidecektir.

Bu noktada sorulması gereken aslında eski ve mevcut Milletvekillerimizin kendilerine, teşkilatlarına sorması gereken soru şu olmalı: BİZ NEREDE YANLIŞ YAPTIK.

Ben söyleyeyim ilk eksiğinizi. Teşkilatı tanımayanları parti içine alıp onu destekleyip makam ve koltuğa getirirdiniz. Kendi geleceğinizi ön plan çıkartıp, halk dinlemeyi unuttunuz, teşkilatınızı tanımamaya, teşkilatı kendi ayağınıza getirmeye başladınız. Bu nedenledir ki de geride kalanların da artık gitmesi kaçınılmazdır. Bunu Ankara’ dan Başbakan gördü siz göremediniz.

Yıllardır kendi içinizde çekişiyordunuz. Şimdi makam yok, koltuk yok, görev yok daha iyi çekişin dedi. Başbakan ama bir şartla. Devam edene kapı da yol da açık. Bu mesaj sanırım Belediye Başkanlığı seçimleri öncesinde net bir uyarı olmuştur.

Bence doğru karar bu lakin bizim MKYK ve partide temsilcimiz yok denildiğinde Başbakan çıkıp eski siyasiler gibi: Samsun’un Başbakanı da, Bakanı da, Milletvekili de benim derse yandık. Hatırlarsanız Eski Başbakanlardan Demirel Samsunlulara hep ne derdi. Sizin Başbakanınız ve Bakanınız benim neden dert ediyorsunuz. Ama kazın ayağı öyle değildi. Sanırım bizimkilerin çekişmesi yüzünden aynı yola giriyoruz. Herkesin şapkasını önüne koyup kısa sürede düşünerek ilk yıllarda ki heyecana ve çalışmaya dönmesi kaçınılmaz olmuştur. Benden söylemesi. Son pişmanlık fayda etmez. Çünkü siyasetin şimdi ısınmaya başladığı görülüyor. Yani önümüzde ki dönemde seçimler geçmiş dönemden daha ateşli geçeceği açıktır.

Mutlu ve (sağ)- lıcakla kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi