NEPAL KADAR OLAMIYORUZ?

NEPAL KADAR OLAMIYORUZ?
'Sosyal yapıya zarar verdiği' gerekçesiyle Çinli sosyal medya platformu TikTok'un yasaklanması kararı alındığını duyurAN SON ÜLKE Nepal oldu.

'Sosyal yapıya zarar verdiği' gerekçesiyle Çinli sosyal medya platformu TikTok'un yasaklanması kararı alındığını duyurAN SON ÜLKE Nepal oldu. Türkiye’ de ise hala sessizliğini koruyan ve köylü kadınların bile kullandığı tiktok örf adet, gelenek ve dine aykırılıkları ile yıkımını sürdürüyor. Türkiye, Nepal kadar olamadık dedirtiyor.

Sosyal medya platformu olan ve Çin menşei ile hayatımıza hızla giren ve ülkelerin tüm tarihi örf, adet, gelenek ve görenekleri ile özellikle dini inançlarında büyük tahribatın yanı sıra özellikle aile hayatını kötü yönde etkileyen TikTok’u yasaklayan ülkelere Nepal de katıldı. Son yıllarda özellikle eğitim seviyesi düşük veya ABD gibi ülkelerin bazı bölgelerinde yasaklanan popüler sosyal medya uygulaması TikTok'u ülkedeki sosyal yapıyı bozduğu gerekçesiyle yasaklamaya kararı alan ülkeler arasına Nepal da dahil oldu.

Nepal İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Rekha Sharma, platformun sakıncalı içerikler yaydığını belirterek, yasağın derhal yürürlüğe gireceğini ve yetkililere kararın uygulanması için talimat verildiğini ifade etti. Dışişleri Bakanı Narayan Prakash Saud ise yaptığı açıklamada, hükümetin sosyal medya platformlarına sahip şirketlerden Nepal'de kayıt yaptırıp irtibat ofisi açmalarını, vergi ödemelerini, ülkenin yasa ve düzenlemelerine uymalarını istediğini belirtti.

“YASAKLAYAN ÜLKELER”
Çin hükümetiyle TikTok'un dünya çapında kullanıcı bilgilerini paylaşabileceği yönündeki endişeler nedeniyle bazı ülkeler uygulamaya yasak getirmişti. Kanada Şubat ayında, Belçika, Norveç, İngiltere, Yeni Zelanda Mart ayında TikTok'un hükümete ait telefon ve elektronik cihazlarda kullanılmasını yasaklamıştı. İsveç Savunma Bakanlığı da güvenlik endişeleri nedeniyle personelin iş telefonlarında TikTok uygulamasını kullanmasının yasaklandığını duyurmuştu. Avustralya, federal hükümete ait cihazlarda TikTok uygulamasını Nisan ayında ise kullanılmasını yasaklamıştı. Mayıs’ta ABD’nin Montana eyaleti TikTok uygulamasının kullanımı yasaklayarak, ülkede TikTok’a yasak getiren ilk eyalet olmuştu.

HABER MERKEZİ

Kaynak:HABER EXPRES ( HABER MERKEZİ)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel