ERTAN SAĞLAM

ERTAN SAĞLAM

NEDEN UYANMAZSINIZ!

NEDEN UYANMAZSINIZ!

 

     Bazen kendimle empati yapıyorum. Siyasete fazla bulaşmayayım diyorum ama ister istemez kendimi içinde buluyorum. Detaylarına fazla girmeden şahsımın duyduklarını size de aktarmak istedim.

     Şimdi Çarşamba'da iki tane AK Parti binası var. Biri eskisi bir de yenisi. Eskisinin tabelası halen durduğu için bunu söylüyorum.

     Gelelim yenisine beni ilgilendirmese de halkın ağzındaki söylenti 100-140 bin lira arası yeni binaya masraf yapıldığıdır. Açılışına da kimlerin davet edildiğini sadece gazetelerden gördük. Demek ki AK Parti Çarşamba teşkilatları sadece birilerinin tekelinde olsun her şeyin zamanı  vardır. Oralar kimsenin malı olmadığını da göreceğiz. Her çıkışın bir inişi olduğunu hep söyledik yine de söyleyelim açılışın en dikkat çekici konusu Sayın ilçe başkanının, Haber Expres Gazetesinin muhabirini partiden indirmesi oradan göndermesi yani kovması olayıdır.

     Birkaç arkadaşıma bu konunun detayını sorduğumda kaçamak cevaplar verdiler. Zaten yıllar önce de belediye başkanı da aynı gazetenin sahibini Göl Restorana girmesini yasaklamış oraya girmesini engellemiştir. Ne rastlantı ki iki olayda aynı gazeteye rastlıyor acaba nedendir?

     Bu soruyu ilçe başkanına da sormak isterdim ama kendileri bizi gördü mü önüne bakarak selam vermeden geçtiği için soramayız. Bu konunun detayı bizde saklı kalsın. Hür ve özgür basını engellemek kimsenin haddine değildir. Özellikle parti ilçe başkanlarının onların sesi kulağı olan halkla aralarında köprü olan basındır.

     Şunu soralım bu iki muhterem zat bu gazeteden neden rahatsızlar acaba bir açıklamaları var da bu gazete onları mı yakaladı da onun için mi rahatsızlar?  Tabii ki Erol Beyin elinde birçok belgeler mevcuttur.  Şunu sormak isterim bu yapılan masraf kimin parasında sizin olmayan bir yere 100 bin lira masraf yapıyorsunuz?

     Duyduğuma göre de 3 bin lira kira veriliyormuş madem elinizde böyle büyük bir para vardı o zaman parti adına bir yer alıp oraya parti binasını yapsaydınız daha karlı olmaz mıydı? Hangi akla hizmet ettiğinizi anlamış değiliz.

     Çarşamba'da yayın yapan belirli sayıda gazete vardır. Özellikle Haber Expres gazetesinden neden rahatsız olduğunuzu anlamış değilim. İdarecilerin eleştiriye açık olması gerekmez midir?

     Sayın ilçe başkanı şöyle demiş. Bizim partiye buraya taşımamızı haber yaptılar demiş. Peki haber niteliği olan her şey haber yapılır. Haber yapılırken size mi danışılacaktı? Yanılgı da ve hatada olduğunuzu belirtirim. AK Parti misyonuna ters davranışlarda olduğunuzu söylemek isterim.

     Sizler burada Tayyip Erdoğan misyonunun temsil ediyorsunuzdur ama yanlışlar zinciri peşi peşine geldiğini hatırlatır bu konuların hepsinin genel merkeze taşındığını da hatırlatırım. Bu memleket ne başkanlar gördü, ne idareciler gördü bunu bilmenizi isteriz.

     Basına sansür konulamaz. Siz o gazeteci genci oradan göndermekle yanlış yaptığınızı hatırlatmak isteriz. Şahsım adına oralara hizmet etmiş biri olarak bunu söylemekte hakkımdır diyorum. Bunu da kimse engelleyemez diyorum.

     Geçen de sayın başbakanım seçim hazırlığı yapılırken il başkanlarına hazır olun dedi. Peki siz ne yapıyorsunuz? Bu tavır bu tip davranışlar partiye zarar vermiştir ve verecektir de. Sizi eskilere götürmek isterim. Hani bir zamanlar Anavatan Partisi vardı. İşte böyle idareciler iş başındaydı, ne oldu şimdi eserleri bile yok.

     Sayın idareciler bu örnek size yeter. Bu memlekette başı dik, alnı açık, halkın içinde hep gezecekseniz hal ve hareket ve icraatlarınıza dikkat edeceksinizdir. Ben sadece hatırlatırım bu memlekette sizden önce çok başkanlar, çok idareciler, çok yöneticiler geldi geçti…

DİPNOT: 15 Temmuz 2015 tarihli yazıda ‘CİHAT’ kelimesi yerine ‘UHUD’ kelimesi sehven yazılmıştır. Yazımın iki yerinde geçen bu yanlışlığı gazetemiz tarafından düzeltilmiştir. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
ERTAN SAĞLAM Arşivi