Neden HAYDİ BİSMİLLAH

Neden HAYDİ BİSMİLLAH
AK Partinin 1 Kasım seçimlerine startı verdiği gün bakın sloganlar ne?

- "Haydi Bismillah, İlk günkü aşkla haydi bismillah" 

     Bazı şeyler değişiyor, yeniden 2002 ruhuna dönülüyor diyoruz ama. Hiçte göründüğü gibi gelmiyor partililere ve vatandaşa. AK Parti 134 yıldan bu yana ülke de iktidarken, neden yeniden "BESMELE" çekme ihtiyacı duydu veya duyuyor. Besmele neden çekilir biliyorsunuz değil mi?

      AK Partinin an sorunu AK Parti neden içinde ki AKP'lileşenleri temizleyememesidir. AK Parti' de özellikle Başbakan Davutoğlu, listeleri tabana, halka ve partililere göre yapmıyor?

Sonra AK Partinin aday tanıtım programında  adaylara dönen Başbakan der ki; "7 Haziran seçimlerinden sonra Kılıçdaroğlu blok, HDP Eş Başkanı teröre sırtımızı dayadık, Bahçeli, Türkiye'nin yönetme sorumluluğunun gereklerini reddederek her şeye 'hayır' dedi.  Tek başına iktidar olma konusunda ilk günkü aşkla 'Haydi Bismillah' demeye var mıyız? Sakın ola ki kendilerinde bazı eksiklik olduğu gibi bir kanaate kapılmasınlar"

Sormazlar mı hiç: "BESMELE" neden çekilir?

      Halk şimdi 1 Kasım öncesi hep bunları düşünüyor. Ve Başbakan her nedense diyor ki:

"HAYDİ BİSMİLLAH, İlk günkü aşkla haydi bismillah"

       Demek ki Başbakan'da uzun yıllar sonra AK Parti de dezenformasyon olduğunu, partililerin derinden değişim yaşadığını ve ilk günkü heyecan, sevgi, bağlılığın kalmadığını net görüyor. Ki Haydi ilk günkü aşkla bismillah deme ihtiyacı duyuyor.

Peki neden?

       Neden Başbakan bu ilk aşkı yitirenleri temizlemiyor da, hiç heyecanını kalmamış, halktan uzaklaşmış isimleri listeye koyuyor. İstifa etmemiş isimler listeye yazılıyor, yıllar sonra ilk kez liste YSK'ya teslim edildikten sonra endişe ile geç açıklanıyor.

       Peki neler oluyor? BESMELE neden yeniden çekiliyor? Besmele inancımıza göre bir işe başlarken belanın def edilmesi, iş içine şeytani nefislerin karıştırılmaması, şeytanın şerrinden uzak kalmak için değil mİ? O zaman bu işte bir çelişki yok mu?

        Niyet partinin toplanması ise; Biz de partililerin sorduklarını yazıya dökelim.

        Bunu yazdığımız da partiyi, hatalarını bir kenara atıp, görmezden gelen bazı art niyetliler yaptığımız eleştirileri kötüleyen ve karalayan adam olarak lanse ediyor.

        Aslında Başbakan Partiyi halktan, partililerden, kurucularından, memleketin kendi evlatlarını dışlayıp, tepeden inme, ısmarlama adaylar çıkartarak yola gitmeye çalışmasından vazgeçmelidir.

Başbakan etrafında ki AKP'lileşen art niyetlileri partiden uzaklaştırmalıdır. AK Parti öze dönüp nefis muhasebesini iyi yapmalıdır. Hataları acil bularak bir yandan onarım diğer yandan halka eski güveni aşılamalıdır. Aksi takdirde uçak irtifa kaybediyor ve dolu uçakta kurtulan sanırım olmayacak gibi...

***

       Peki Muhalefete ne dersiniz. Muhalefet olmadığı kadar sabırsız ve iktidarı heyecanla beklemeye devam ediyor. Onların kusuru ise halka çıkıp şunu anlatması lazım. Eğer kendi kusurları harbiden yoksa...

Demeliler ki;

7 Haziran sonrası halk olarak sizlerin bizlere gösterdiği KOALİSYONU biz çok istedik, uğraştık ama onlar istemedi. Belgesi şu, şu ve şu...

Demeliler ki;

AK Parti iktidardan gittiğinde EKONOMİ, ÖDEMELER, aynen devam edecektir. Devlette devamlılık arz eder kimse bu devamlılığı kesemez korkmayın, telaşlanmayın.

 Demeliler ki;

pkk terörünün bitirilmesi için kalıcı çözüm olacak ama bunun yanında mutlaka Kürt kökenli yurttaşlarımız, vatandaşlarımız korkmasın asırlardır bizimle et-tırnak olduğunuz gibi bundan sonra da aynı olmaya devam edeceğiz.

Demeliler ki:

"Biz yeniden HAYDİ BİSMAİLLAH veya İlk aşkla yeniden Bismillah demeyeceğiz. Bizim düsturumuz DEVLET VE VATAN İÇİN ZATEN HER GÜN BİSMİLLAH DİYORUZ...

      Çünkü bizim işimizde şeytani nefislerle, kötülüklerle, sıkıntılarla, vatanı sıkıntıya sokacak hiç bir şeyle hiç işimiz olmadı, olmayacak!  Sorunumuz yok. Bizim derdimiz, sorunumuz TÜRKİYE CUMHURİYETİ ve TÜRK BAYRAĞI, TÜRK TOPRAĞI VE VATAN AŞKIDIR.

       O nedenle biz "BİSMİLLAH'I" sadece iman ve inancımızla, okuduğumuz Kur'an-ı Kerim'i okurken, bir işe başlarken okuruz. Çünkü abdestimizden şüphemiz. Ülke yönetiminden korkumuz, endişemiz yok. Sizlerinde olmasın. Bir siyasi parti gider, niceleri gelir, Geçmişte olduğu gibi" diyebilmelidirler.

       O nedenle AK Parti içinde ki AKP'lileri temizleyemedikçe, daha çok BESMELE çekecek demektir. Unutulmalı...

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber