Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

“Ne oldu keyfiniz mi kaçtı”

“Ne oldu keyfiniz mi kaçtı”

 

     Bu gün yine Çarşambaspor’dan mı dem vursam diyeceğim ammaaaa…

     Yok, artık hiç lüzumu yok. Çünkü kim ne yazıldığını, ne anlatılmak istendiğini bile anlamazken, Yazılanı okuyan, okuduğunu anlamayanların olduğu bir yerde. Tıpkı Koyun sürüsünü güden Çoban gibi bir topluluk olduğumuz sürece, Bize çoban olan çok olur.

     Birkaç gündür Çarşambasporun geleceği ile alakalı güzel ve hatalı işleri yayınlıyoruz eleştiri yapıyoruz. Ama görüyorum ki bazı kesimlerin önyargısı hiç bitmiyor. Biz geleceğe umutla bakalım dedikçe, biz kavga değil dostluk istiyoruz dedikçe, biz herkes görevini yapsın dedikçe birileri bunu çarpıtıyor.

     Çarpıtıldıkça da kim hakkında konuşuluyorsa bir yerlerden direktifli olarak tepki geliyor. Bizi eleştirin hiç gocunmam, üzülmem. Aksine sevinirim. Görüyorsunuz eleştirileri de yayınlıyoruz.

      Ama eleştiri hakarete ve birilerinin adamlığına doğru gitmeye başlayıp, katliam, karalamaya ve özel kinlere dönüştürülüyorsa… O zaman susma hakkımı geçici de olsa kullanırım.

      Korkudan asla değil. Bu ilçede tansiyonun yükselmesin diyerek çekiliyorum geçici bir süre ile köşeme. Sakın korkudan olduğu sanılmasın. Aksi sanılırsa;

      İlçede yoksaaaa, tansiyon öyle bir yükselir ki o kesimin aklı, feleği şaşar. Biz öyle üç kuruşa pabuç bırakacak adam olmadık olmayacağız. Bu defa sağlam kayaya çarptıklarının farkına varmalı bazıları. İşte o nedenle diyorum ki; Artık bu konuya değinmeyeceğim.

Kim ne anlarsa anlasın. Bazen para, mal ve makamın önüne saygı, sevgi, dürüstlük ve güzel ahlak çıkarmış. Biz bunları elden yeter ki bırakmayalım dedik ve geçici süre ile köşemize çekiliyoruz. 

Biz gündeme dönelim.

***  

     Çarşamba’da İlçe Kaymakamlığı görevine başlar başlamaz Kaymakam Caner Yıldız hükümet konağında ki tadilat çalışmalarını başlattı.  

     Çarşambalı çoğu vatandaş bu çalışma ile bir şeylerin ilçede değişeceğini anlayıp destelerken bazı sivri akıllıların hala bu olayı bile çözemediğini görmek çok acı. Bazıları İlçede çok sıkıntı varken Hükümet Konağının tadilatına ne gerek var gibi sudan bahanelerle işgüzarlıklar yaptığını görmek…

     Bu memlekette ne zaman her konuyu adam gibi okuyup, anlayıp piyasada konuşabileceğiz.

Merak ediyorum. Çarşamba’da bir şeylerin değişmesi neden bazı kesimleri huzursuz eder anlamadım. O nedenle diyorum ki. Bu memleketi anlamak mümkün değil. Artık bu memleketin Öğretmenlerine, eğitimcilerine kızıyorum.

     Sizler doğru ve dürüst bir eğitim verseydiniz geçmişte, bu günden sonra da gelecek nesilleri böyle güzel ve akıllı eğitirseniz bu ilçede sorun kalmayacaktır. Geçmiş geçmişte kaldı ama biz geleceğimizi bari okumuş, kültürlü ve anlayışlı bir nesil yetiştirelim.

***   

     Çarşamba değişecektir, ama öyle ama böyle. Hatta İsteseniz de, istemeseniz de...

Geçmişte ki dağ kültürü, zorbalık kültürü, asarım, keserim, benim adamım var, benim arkam güçlü mantığı bu ilçede bitecektir. Buna kimse engel olamayacak.

     Bu gün okuduğunu, yazdığını, yaşadığını bile anlayamayan, mütalaa edemeyenlerin çoğunlukta olduğu bu ilçede gün gelecek, yapıları ile, çevre düzeni ile, sosyal yaşantısı ile ve eğitim kalitesi ile mutlaka başaracaktır.

     MYO, Hukuk Fakültesi inşallah ilerleyen yıllarda askeri birliklerin ilçeye yerleşke kurması, büyük sanayi kuruluşlarının ilçede devasa yatırımlar yapması, doğa ve su turizmi, yepyeni devlet hastanesi ile Çarşamba geleceğin Parlayan Yıldızı mutlaka olacaktır.

Kaldı ki Kaymakam Caner Yıldız en güzelini yapıyor.

Bir ilçenin yüzü İlçeyi idare edenlerin oturduğu mekandan belli olur. Tıpkı aslan yattığı yerden belli olur atasözümüzde ki gibi. Bir İlçenin Hükümet Konağı, Belediye Binası gibi göz önünde ki ve halkın kendi kullanımında olan, halkı yöneten ve halkın hizmetinde olan tüm birimler tertemiz, yaşamaya müsait, görsel güzelliği, kullanımda ki rahatlık ve ferahlığı ile mutlaka insanı heyecanlandıran bir alan olmalıdır. Misafirini pislik içinde karşılayan kaç kişi var. Mesele misafir İlçede temiz ve güzel bir yerde karşılamaktır. Bir kere Hükümet Konağına gitmeyen, Belediye binasına girmeyenler mangalda kül bırakmamaya devam edecektir. Bazı art niyetlilerin sanırım hizmetler ve güzel çalışmalar başladıkça artık tahtı sallanmaya başladıkça bize saldırmaya başlıyorlar. O nedenle de o tiplere sadece şu cümleyi söyleyelim de yazımızı sonlandıralım.

“Ne oldu cicim, keyfiniz mi kaçtı” 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi