Nazlıaka’dan Haber Expres’e çarpıcı açıklamalar

Nazlıaka’dan Haber Expres’e çarpıcı açıklamalar
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka Haber Expres Gazetemize çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka Haber Expres Gazetemize açıklamalarda bulunarakİstanbul’u tekrardan kazanacaklarını, CHP’nin içinden gelen bağımsız adaylara itibar etmemeleri gerektiğini belirterek seçmenlerin oyları bölmemesine dikkat çekti.

“49 Belediye’yi alacağız”

Yerel Seçimlerde 49 belediyeyi alacaklarını söyleyen CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka“Yerel seçimlerde mevcut belediyelerimizi korumayı ve yeni belediyeleri kazanmayı hedefliyoruz. Bunun için de adaylarımız ve örgütümüz sahada titiz bir çalışma yürütüyor. Önceliğimiz; 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde yüzde 5’in altında oy farkıyla kaybettiğimiz 49 belediyeye bu seçimlerde CHP bayrağını dikmek! Yüzde 5 ve altında oy farkıyla kazandığımız 43 belediyeyi de elimizde tutacağız. Bir diğer hedefimiz de eşitliği sağlamak. Bu kapsamda da Genel Başkanımız Özgür Özel’in başkanlığında, birçok liyakatli kadının kazanabilecek seçim bölgelerinden adaylaştırıldığı bir liste oluşturduk. Partimiz 1149 seçim çevresinde aday belirledi. Bu adayların 108’i kadın. Kadın adaylarımızın 27’si CHP’li belediyeler tarafından yönetilmekte olan seçim bölgesinde yarışacak. 5 büyükşehirde, 6 ilde harika kadın adaylarımız var. Tüm kadın adaylarımızın seçilmesi durumunda yönetecekleri toplam nüfus ise 14.7 milyon; yani nüfusumuzun yüzde 18’i. Bu yerel seçimlerde kadın temsil oranını en az üçe katlayacağız. Örneğin, şu anda İzmir’de üç kadın belediye başkanımız var. Yönettikleri toplam nüfus İzmir’in yüzde 3’ü. Oysaki yeni dönemde dokuz kadın belediye başkanımızla İzmir’in yüzde 34’ünü kadınlar yönetmeye talip. Yani 10 kat artan bir orandan bahsediyoruz. Ayrıca belediye meclisi üyeliklerinde ve il genel meclisinde, sıralamanın her üç kişiden birinin kadın olacak şekilde yapılması yönünde güçlü bir irade ortaya koyduk. Bu irade sayesinde ön seçim yapılan yerlerde kadınlar üst sıralarda yer aldı. Kadın kollarında emek veren birçok arkadaşlarımız listelerde yer aldı.” Dedi.

“Oyları Bölmeyelim”
CHP’nin içinde çıkan bağımsız adaylara inanıp oy verilmemesi gerektiğini vurgulayan Başkan Aylin Nazlıaka “Ülkemizin çıkarları her şeyin üzerindedir. O nedenle demokrasi isteyen herkesin bu ceberrut iktidarı yıkmaya odaklanması gerekir diye düşünüyorum. Bu yerel seçimlerde güçlü bir sarı kart gösterirsek, ilk genel seçimlerde kırmızı kart gösterip AKP’yi iktidardan düşürebiliriz. O nedenle gün birlik beraberlik içerisinde mücadele etme günü. Seçmene çağrım şu olacak: oyları bölmeyelim. CHP bayrağı altında birleşelim.” Şeklinde konuştu.

“İstanbul’u yine kazanacağız”
DEM Partisinin İstanbul da aday çıkarması CHP’yi etkilemediğinin altını çizen Nazlıaka “Bu seçimde partilerle değil halkla ittifak yaptık. Sandık ittifakı yaptık. Büyük Türkiye İttifakı’nı kurduk. Böylece öz gücümüzü görmüş olacağız. İstanbul ile ilgili bir endişemiz yok. 2019’da iki kez kazandık, yine kazanacağız. Yurttaşlarımızın vereceği karara güveniyoruz. İsrafa, yağma düzenine dur diyen, halk için çalışıp halka hizmet eden belediye başkanlarımız herkesin takdirini kazanmış durumda. Bu performansın seçmenden göreceği karşılık ittifaklara sığmayacak boyuttadır. Bunu sahada çok net görüyoruz. Biz siyasetin birleştirici ve iyileştirici gücüyüz. Ülkemizin çıkarı ve halkın huzuru için daha fazla yerin CHPli belediyeler tarafından yönetilmesine ihtiyaç var.” Diye ifade etti.

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Siyaset