"N" plaka dönemi başlıyor

N plaka dönemi başlıyor
Çarşamba şoförler odası başkanı Musa Bala'dan yolcu taşımacılığı yapan esnafa bir müjde daha. Çarşamba'da içinde olmak üzere İl genelinde "N" Plaka taşımacılığı start veriyor

Büyükşehir yasasının yürürlüğe girmesi ile Şoförlerin Daha Rahat Ve Huzurlu Hizmet Vermesi Adına Çalışmalar Yapan Çarşamba Şoförler Odası Başkanı Musa Bala, yaptığı açıklama da uzun zamandır yoğun bir şekilde  yolcu taşımacılığı  yapan esnafın plakaların iadesi için uğraşırken yaptığımız girişimler de M plakasından yetki belgesi almak için feragat etmiş minibüsçü esnafına yeni bir seri plaka verileceğini bununla ilgili 2017/7 sayılı UKOME kararı alındığını ve mağduriyet yaşamış esnafının sorunun alınan karar ile eski plakaları ile aynı haklara sahip "N" plakası alabileceğini dile getirerek, "N plakaların işlemleri ise  30 Haziran 2016 tarihine kadar  tamamlanacak" ifadelerini kullandı.

Samsun Büyükşehir belediyesi  Esnafın yüzünü güldürmeye devam ediyor

"N" Plaka serilerinin ise Çarşamba ilçesi için  55 N 6251'den başlayacağını bildirilirken, Ayvacık ilçemiz de bulunan ve köylere (mahallelere) yolcu taşımacılığı yapan ve komisyon kararları bulunan minibüsçü esnafımızda bu karar dan yararlanacak ayvacık ilçemiz için ise Seri plaka 55 N 7251 den başlayacak şeklinde açıklamalarda bulundu. Konu ile açıklamalarına devam eden Başkan Bala Samsun büyükşehir belediyesi UKOME dairesi büyükşehir belediyeleri arasında daha önce de almış olduğu Feragat edilmiş yada hatsız 'M' plakaların 'C' plakaya çevrilmesi konusunda da esnafının yüzünü güldürmüştü. 

Yeni bir dönem başlıyor

Çarşamba Şoförler Odası Başkanı Musa Bala, "Yolcu taşımacılığın da yeni bir dönem başlıyor. Taşımacılığın unutulduğu esnafın 2.sınıf muamele gördüğü köy (mahalle) yolcu taşımacılığı seri plaka ile tamamen resmileşecek ve büyükşehir belediyesi resmiyeti altına alınmış olacak. Bu anlamda artık mahallelerimizden (köy) ilçe merkezine gelmek isteyen  vatandaşlarımız resmiyet altına alınmış araçlarımızı gönül rahatlığı ile tercih edebilirler.

Böylelikle korsan taşıma ile mücadele de kimin korsan kimin resmi olduğu plaka farkında lığı ile açığa çıkmış olacak ve korsan ile mücadele istenilen başarıya ulaşacağına inanıyorum" dedi.

1,5 yıllık bir çalışmanın eseri

Alınan karar bir buçuk yıllık uzun bir mücadelenin kazanımı olarak değerlendirilmeli kesilen ve mağdur edilen 'M' plakasından yoksun bırakılmış esnaflarımız için oda yönetimi olarak belediye , içişleri bakanlığı, ulaştırma bakanlığı , TBMM ve Başbakanlık düzeyinde müracaatlarımız mevcuttur şeklinde açıklamasını yapan Başkan Bala, "Sonunda Samsun büyükşehir belediyesi bu mağduriyeti giderme konusunda karar almıştır. Bu karar tüm esnafımıza hayırlara vesile olsun." diyerek açıklamasını tamamladı.

HABER- FOTO: Kenan GÜN- Nuri ŞEKER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber