Müze inşaatı hızla yükseliyor

Müze inşaatı hızla yükseliyor
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “İddia ediyorum, Arkeoloji ve Etnografya Müze inşaatı bittiğinde Türkiye’nin en modern müzeleri arasında yerini alacak" dedi

Atatürk Bulvarı üzerindeki eski MİT ve Tohum Sertifikasyon Test Müdürlüğü ile Karadeniz Tarımsal Araştırma Kontrol Laboratuvarının başka bir noktaya taşınmasının ardından boşalan alanın 13 bin 214 metrekarelik bölümüne Türkiye'nin en modern müzesinin yapımı hızla devam ediyor.

20171016aw198402_03.jpg

“Sıradan bir müze olmayacak”
Türkiye’nin en modern ve tarihi zenginlik açısından en kapsamlı müzesi olacak olan Arkeoloji ve Etnografya Müze inşaatında incelemelerde bulunan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Müzeler, bulunduğu kentlerin prestij yapıtlarındandır. İddia ediyoruz müze inşaatımız bitip burası açıldığında Türkiye'nin en moderne ve örnek teşkil edecek müzesi olacak. Müzede 18 bin tarihi eserimiz sergilenecek. Burası sıradan bir müze olmayacak. Bu müze Samsun'umuzun değerine değer katacak" diye konuştu. 
Müzelerin kent turizmine önemli bir katkı sağladığını belirten Başkan Yılmaz, "Arkeoloji ve Etnografya Müzesi Samsunumuzun sosyal yaşamı ve kültürümüzün yaşatılmasına çok ciddi katkılarda bulunacak. Karadeniz'in göz bebeği şehrimizin dünya çapında tanınırlığını arttıracak" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Yerel Haber