Mutfakta ‘yangın’ var!

Mutfakta ‘yangın’ var!
Çarşamba İlçesinde tüp satışı yapan esnaf, KDV nedeni ile fiyatların çok arttığını ve dar gelirli vatandaşların çok etkilendiğini söyledi.

Çarşamba İlçesinde tüp satışı yapan esnaf son gelen KDV zamları nedeni ile tüplerin fiyatının çok arttığını 1 ay içinde 3 kere mutfak tüplerine zam geldiğini ayrıca mutfak tüplerinin ay sonun da 470 TL’yi bulacağını söyledi.

“Ay sonun da 470 TL olacak”

Şuanda tüp fiyatlarının 450 TL olduğunu aynı zamanda ayın sonunda 470 TL olacağını vurgulayan esnaf “Bu son gelen zamlar dar gelirli vatandaşı çok etkiledi. Devletin ayrıca özel aldığı KDV’leri yükseltti zaten bir özel tüketim vergisi vardı ve çok aşırı derece de fiyatlar yükseldi. Bir mutfak tüpü 450 TL civarında. Şimdi devletimiz de bir kaynak bulmaya çalışıyor ama yetmiyor kaynak veya bulamıyor. Şimdi baktığımız da doğal gazı kullanan aileler evinde KDV oranı yüksek zaten Doğal gazdan 1 yıl ücret almama kararı verdi. Bu sefer bu karar ev tüplerini yükseltti ev tüplerini kim kullanıyor dar gelirli vatandaşlar yani dar gelirli vatandaşları zor durumda bıraktılar. Devletin yaptığı şu Özel tüketim vergisi üzerinden petrol ürünlerine göre zam yaptı. Bu petrol ürünü ama bu LPG’yi evde kullanıyoruz. Devletin yapması gereken Mutfak tüpünde kullanılan KDV oranın düşürmek böylece dar gelirli vatandaşlar da rahat edecek ve biz mutfak tüpü satanlarda vatandaş ile karşı karşıya kalmayacağız. Şuanda hala zam bekleniyor bu ayın sonunda da bir zam bekleniyor şuanda 450 TL ay sonun da 470 TL olması bekleniyor. Aynı oranda küçük tüplerimize de zam geliyor ve küçük tüplerimize de 1 hafta önce yüzde 8’lik bir artış geldi.” Şeklinde konuştu.

img-9732.jpg

img-9700.jpg

HABER: Zafer Can KARAHAN- Rabia Miray ŞEN-İsmail TEMİZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir