MUSTAFA YURT: DERE YATAKLARINA İMAR İZNİ VERİLMİŞ!

MUSTAFA YURT: DERE YATAKLARINA İMAR İZNİ VERİLMİŞ!
Samsun Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Mustafa Yurt, dere yataklarına imar izni veren eski belediyecilere çattı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Mustafa Yurt, dere yataklarına imar izni veren eski belediyecilere çattı: "Derelerin akış planları, debileri hiç dikkate alınmamış. Derenin üzerine ev yapılmış, yol-cadde yapılmış. Geçmişteki belediyeci ağabeylerimizin günahı yok diyemeyiz epeyce günahları var." 

Samsun Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Mustafa Yurt, kendilerinden önceki belediyelere yüklendi. Yurt, imar planlarının yapıldığı sırada derelerin mevcut konumlarının hiç dikkate alınmamış olmasından şikayet etti.  Bugüne kadar bu hataların düzeltilmesi için yüzlerce milyon TL harcadıklarını belirten Yurt, "Bugüne kadar yüzlerce milyon TL’lik alt yapı yatırımı yaptık. Sel kapanları inşa ettik. Milyonlar harcadık. Çalışmalarımız aksadı ve pahalıya mal oldu. Bizden önceki belediyeler tarafından imar planları hazırlanırken derelerin mevcut konumları hiç dikkate alınmamış. Hala onların yaptıkları hataların bedellerini ödüyoruz" dedi.

 

BİZDEN ÖNCEKİLER HİÇBİR ŞEYİ HESAPLAMAMIŞ

Kendilerinden önceki belediye görevlilerinin Samsun kent merkezinde dere yatağına yapılan evlere nasıl müsaade ettiklerine hayret ettiğini ifade eden Yurt, "İlkadım'da Ağabali bölgesi, Atakum'daki derelerin tamamında derelerin üzerine parseller, yollar konmuş, dereyi siz sağını ve solunu membasından başlayıp indiği yere kadar doğrusal bir hareketle indirmeniz gerekiyor. Geçmişteki belediyeci ağabeylerimizin günahı yok diyemeyiz epeyce günahları var. Bu planlar hazırlanırken derelerin akış planları, akış debileri, doğrultuları hiç dikkate alınmamış. İmar adaları yapılmış, derenini üzerine ev yapılmış, derenin üzerine yol-cadde yapılmış" diye konuştu.

 

DERE BOYLU BOYUNCA AKMAK İSTER

Gazete Gerçek'ten Miraz Öztürk'ün haberine göre derenin her zaman için boylu boyunca akmak istediğinin altını çizen Yurt, açıklamasının devamında, "Boylu boyunca gitse yolu kazar deniz götürürsünüz. Ama belli bir miktar dere, caddelerin altından gidiyor. Sonra binalara rastlıyor. Yani bir labirent gibi dereyi dolaştırıyorsunuz. Su doğrusal akmak ister, en kısa yoldan denize ulaşmayı ister ama siz bunu sağa sola döndürdüğünüzde taşkınlara neden olur" ifadelerine yer verdi.

 

YOLU DERE HALİNE GETİREMİYORSUNUZ!

Bugüne kadar çok pahalı yatırımlara giriştiklerini de sözlerine ekleyen Yurt, "Buna rağmen çok pahalı yatırımlara giriştik. SASKİ çok büyük altyapı tesisleri yaptı. On metrelik bir yolda dere getirilmiş geçmişte şimdi yolu yok sayamıyorsunuz, her tarafı bina. Yolu dere haline getiremiyorsunuz ulaşım yolları yok. Kesiti kapalı getiremiyorsunuz DSİ kapalı kesit istemiyor. Bir sürü açmaz var ama çok şükür Büyükşehir ve SASKİ buradaki derelerin ıslahı yönündeki çalışmalarını epeyce yürüttüler" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Siyaset