Mustafa Demir, genç meslektaşlarına

Mustafa Demir, genç meslektaşlarına
​​​​​​​'MİMARLIK, BİR SANATTIR!..'

Kendisi de bir 'mimar' olan Cumhur İttifakı Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Demir, genç meslektaşlarının düzenlediği Mimarlık Günleri etkinliğinde konuştu.

 

Cumhur İttifakı AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, 'Mimarlık Günleri' etkinliğinin açılışında genç meslektaşlarına hitap etti. Demir, mimarlık mesleğinin bir 'sanat' olduğunu vurgulayarak, "Mimarlık fakültesi öğrencilerimizi belediye uygulamalarının her alanında organik ve aktif olarak göreceğiz" dedi.

SAMSUN'DA MİMARLIK GÜNLERİ

Mustafa Demir, Mimarlık Öğrencileri Derneği'nin Samsun Büyükşehir Belediyesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ve Samsun Mimarlar Odası desteğiyle düzenlediği Mimarlık Günleri'nin Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'ndeki açılışına katıldı. Milletvekilleri Yusuf Ziya Yılmaz, Orhan Kırcalı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK Parti Atakum İlçe Başkanı Haluk Köksay ve Mimar Odası Başkanı İshak Memişoğlu'nun da katıldığı toplantıda Mustafa Demir, genç meslektaşlarına önemli açıklamalarda bulundu.

'GELECEK, SİZLERİN OLACAK'

Sözlerine, OMÜ'de eğitimlerini sürdüren ve kent dışından gelen Mimarlık Fakültesi öğrencilerini Mimarlık Günleri etkinliği için kutlayarak başlayan Mustafa Demir, "Şimdiden hazırlandığınız gelecek zaten sizlerin. Bu çağda elde edilen, sarf edilen her çaba, özellikle mimarlık eğitimi alan gençlerimiz için çok önemli. Sizler bu çabanın gelecekte hayatınıza çok şey kattığını yaşarken göreceksiniz" dedi.

 

 

YENİ YASA VE 'MİMARLIK SANATTIR'

Kendisinin de KTÜ Mimarlık Fakültesi mezunu olduğunu hatırlatan Mustafa Demir, "Türkiye’de mimarlık mesleğini icra eden arkadaşlarımız, mimarlar odası başkanımız burada, çok zor şartlarda çalışıyorlar. Bakanlığım dönemimde bununla ilgili bir çalışma yaptık. Şehircilik Şurası ile ilgili çalışmalar mevzuat haline dönüştü. Şuradan çıkan eylem planları işlemeye devam ediyor. Orada mimarlığı biz mühendislik olarak tarif etmedik. Mimarlık ve mühendislik meslek yasaları altında mimarlıkla ilgili özel bir yasa önümüzdeki yıllarda çıkacak. Ve 1. maddesi 'mimarlık sanattır' diye başlayacak. Değerli oda başkanımın ifade ettiği gibi mimarlık tüm bilimin, mühendisliğin ve dünyada her türlü gelişmenin etkilendiği bir disiplin, bir sanat dalı uygulaması haline de dönüşecek" diye konuştu.

 

'BELEDİYE UYGULAMALARINDA YER ALACAKSINIZ'

Samsun’un, şehir planlama dahil mimarlık mesleğinin tüm problemlerini, avantajlarını bir arada bulunduran bir kent olma özelliği taşıdığına dikkati çeken Mustafa Demir, "Bu nedenle mimarlık fakültesi öğrencilerimizin 3 gün sürecek bu etkinliğinin Samsun'da yapılıyor olması daha da önem taşıyor. OMÜ'deki öğrencilerimizin eksisi ve artısıyla mimarlığın problemlerini özümseyerek en iyi çözüme ulaştırabilecek ufka getirilmeleri ve bu konuda sanatını icra edebilecek şekilde mezun olabilmeleri önemli. Bunun böyle olacağını görüyorum. Mimarlık fakültesi öğrencilerimizi belediye uygulamalarının her alanında organik ve aktif olarak göreceğiz. Bu konuda çok ciddi projelere de imza atacağız. Bu 3 günün tüm öğrencilerimiz için güzelliklerle ve yeni yeni ufuklarla birlikte geçmesini temenni ediyorum" dedi.

4555-002.jpg4585.jpg15145.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir