Murzioğlu CarrefourSa'dan söz aldı

Murzioğlu CarrefourSadan söz aldı
Ülke Günler programı kapsamında Samsun'u ziyaret eden Fransız Büyükelçisi ve heyeti bugün Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu'nu makamında ziyaret etti

 

Toplantıya Büyükelçi Bili'nin yanısıra Türk Fransız Ticaret Derneği Başkanı Zeynep Necipoğlu, Ekonomi Servisi Yüksekataşesi Kadriye Baysal, CarrefourSa Kurumsal İlişkiler Müdürü Merter Özay, CarrefourSa İşletme Müdürü Pascal Bordeaux, Renault Mais Genel Müdür Yardımcısı Guillaume Sıcard, Res Anatolia Finans Müdürü Yusuf Sönmez ve TSO'ya bağlı Samsunlu iş adamları katıldı. 

Toplantının başında Samsun'un Karadeniz ve Türkiye'deki önemine değinen Samsun Tİcaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu "Samsun Karadeniz'in en büyük sanayi kentidir. 3 tane liman ve 16 tane sanayi şirketine sahip olan Samsun ayrıca 2 tane verimli ve büyük ovaya sahiptir." dedi. 

Samsun'daki eğitim hizmetlerine de değinen Murzioğlu "Samsun 19 Mayıs Üniversitesi 30bini aşkın öğrenciye eğitim hizmeti veriyor. Bu öğrencilerinin binden fazlası yabancı uyrukludur. Yaklaşık 100 farklı ülkeden yabancı öğrenciyi üniversitemizde ağırlıyoruz. Ayrıca bu sene hizmete giren ikinci bir vakıf üniversitemiz de var." diyerek ifade etti. 

Türk Fransız Ticaret Derneği Başkanı Zeynep Necipoğlu "127 senelik bir geçmişe sahip olan Türk Fransız Ticaret Derneği bu alanda Türkiye'nin belkide ilk derneğidir. Bizim amacımız Türkiye ile Fransa arasındaki ticari ilişkilerde kolaylık sağlamaktır. Şu anda Türkiye ile Fransa arasında 12,5 milyar Euro'luk bir ticari ilişki söz konusudur. Hem ithalat hem de ihracat olarak oldukça büyük bir ticari alışverişe sahibiz." dedi.

Murzioğlu toplantının bir bölümünde CarrefourSa Kurumsal İlişkiler Müdürü Merter Özay'a "Samsun ve diğer şehirlerimizde büyük marketlere olan bir tavır söz konusu. Halk büyük marketleri hala benimseyemedi. Bunun büyük bir nedeni kendi şehrinin ürünü varken markette yabancı markalı ürünlerin satılmasıdır. Bu toplantıda sizden CarrefourSa'larda Samsun'un yerel ürünlerinin satılması konusunda bir çalışma yapmanızı istiyorum." dedi. Özay bu istek karşısında ise hemen çalışmaya başlayacaklarının sözünü verdi. 

Toplantıda yer alan Renault Mais Satış Müdürü Sinan Özkök ise "Türkiye'de üretilen Renault otomobillerin 3 te 2si ve Renault Fluence Elektrikli araçların ise tamamı Türk firmalarının yapımıdır. Bu nedenle Renault'a bir Türk markası diyebiliriz." diye ifade etti. 

Toplantının sonunda Samsun Ticaret ve Sanayi Odası olarak Fransız Büyük Elçisi Laurent Bili ve Türkiye Fransız Ticaret Derneği Başkanı Zeynep Necipoğlu'na hediyeleri sunulurken, Büyükelçi'de STSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu'na hediyesini verdi. 

Kaynak: HABEREXEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir