Murat Karaca İŞKUR’la güldü

Murat Karaca İŞKUR’la güldü
Çarşamba İlçesi Çayvar Mahallesi’nde ikamet eden engelli Murat Karaca'ya , İŞ-KUR tarafından Büyükbaş Hayvan desteği hibe programı çerçevesinde 36 Bin TL hibe yardımı yapılarak 7 adet büyükbaş hayvan alması sağlandı

Engelli Murat Karaca, İŞKUR ve emeği geçenlere teşekkür etti
Çarşamba Çayvar Mahallesi’nde ikamet eden Murat Karaca, evinin yanında bulunan besi ahırına büyükbaş hayvan alma amacıyla İŞKUR Samsun Şube Müdürlüğü’ne başvuruda bulundu. Başvuruyu değerlendiren İŞKUR , talepte bulunan engelli Murat Karaca’nın hibe desteği isteğini kabul ederek  başvurusunun onaylaması ile birlikte kendisine 7 adet büyükbaş hayvan desteği yapılması ile şimdiler de besici olarak aldığı hayvanlarını yetiştirmeye başladı.

Hibe amacıyla yaptığı başvuru sürecinden, büyükbaş hayvanları aldığı zamana kadar kendisine yardımcı olan İŞKUR Yetkililerine ve kurumlara teşekkürlerini sunan Murat Karaca, “Ahırımda büyükbaş hayvan bakmak amacıyla İŞKUR başvuruda bulundum. Başvurum onaylandı ve ahırımda şuan hayvanlara bakmaktayım. Gerçekten büyük bir faydası oldu. Buradan tüm engelli arkadaşlarıma öneride bulunmak istiyorum. Sizlerde benim gibi kendi işinizi kurun. İlçemizde ve ilimizde başvuruda bulunduğunda gerçekten yardımlarını esirgemiyorlar. 3 aydan 3 aya aldığınız engelli maaşına bağlı kalmayın. Gösterdiğim çaba ile bugün kendi işimin sahibiyim. diyerek şöyle devam etti.

Karaca, "Engelli arkadaşlarımdan bazıları bu tavsiyemi uygulamalılar. Bu konu hakkında beni bilgilendiren Çarşamba Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Mustafa Uçar, Kerim Deniz’e, İŞKUR yetkililerine, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz’a, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar’a, Çarşamba Kaymakamı Mustafa Güney’e, Çarşamba Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Osman Akman’a, Derneğimizin yönetim kurulu üyesi Saliha Okur Tak ve çalışmalarımda baştan beri destek olan ve yol gösteren Çarşamba Muhtarlar Derneği Başkanı Veysel Oduncu’ya, Muhtarlar Derneği personeli Ahmet Atan’a, Cayvar Mahallesi Muhtarı Şevket Cengiz’e ve şuanda hatırlayamadığım tüm başkanlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi

Aldığı büyükbaş hayvanların bakımıyla uğraşan Murat Karaca 6 aydır bu işi severek yaptığını, 2 ay öncesinde bir büyükbaşının doğum yaptığını, yine hibe ile aldığı hayvanlardan 5’inin de gelecek aylarda doğum yapacağını belirtti.
HABER: Nuri ŞEKER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber