Murat Göğebakan'ın çilesi daha doğmadan başlamış

Murat Göğebakanın çilesi daha doğmadan başlamış
Kansere yenik düşerek hayatını kaybeden ünlü sanatçı Murat Göğebakan'ın annesinin ona hamileyken apandisit ameliyatı olduğu için sağ ayağının aşığı gelişmediğinden engelli dünyaya geldiği ortaya çıktı.

Kansere yenik düşerek hayatını kaybeden ünlü müzisyen Murat Göğebekan'ı Türkiye, "Ben Sana Aşık Oldum Birtanem" isimli duygusal parçasıyla tanıdı. Genç yaşta kansere yenik düşen ünlü sanatçı Göğebakan'ın hayat hikayesi ise yürekleri dağlayıp Türk filmlerine konu olacak cinsten. Göğebakan'ın annesi Hatice Göğebakan 16 yaşında Hasan Göğebakan ile evlendiğini 17 yaşında Murat Göğebakan'ı dünyaya getirdiğini söyledi.

"ÇOK KÜÇÜKTÜM HAMİLE OLDUĞUMU BİLEMEDİM"

Evlendikten hemen sonra apandiist sorunu yaşadığını ve ameliyat olmak zorunda kaldığını belirten Göğebakan, "Ameliyat oldum çıktım. Hemşireler ve doktorlar bana hamile olduğumu söyledi. Ameliyat sırasında verilen narkozun ve çekilen filmlerin bebeği sakat bırakacağını engelli bir çocuk dünyaya getireceğimi söylediler. Eşim ve kayın validem engelli de olsa Murat'ın dünyaya gelmesini isteyerek, 'Ne doğarsa Rabbime sığınıyoruz' dediler. Bunun üzerine Murat'ı aldırmayarak 9 ay sonra dünyaya getirdim. Murat doğduğunda dünya güzeli 4 kilo bir bebekti. 4 aylıkken babası askere gitti. Murat yürüme çağına gelip yürüdüğünde sağ ayağının sakat olduğunu öğrendik. Bunun üzerine Adana'daki bütün doktorları Türkiye'deki bütün doktorları gezdim ama 'ayağı ne uzun ne kısa doğuştan olduğu için bir şey yapamayız' dediler. Oğlumun sadece sağ ayağının aşık kemiği küçüktü bu nedenle yürüyordu ama sekiyordu" dedi.

"OĞLUMU TEDAVİ ETTİRMEK İÇİN ALMANYA'YA GİTTİM"

Türkiye'de derman bulamayınca Murat'ı tedavi ettirmek için 1970 yılında Almanya'ya gittiğini söyleyen Hatice Göğebakan şunları kaydetti:
"Kocam olmadan oğlumla tek başıma Almanya'ya gittim. Burada hem çalışıp hem de oğlumun ayağı için derman aramaya başladım. 4 ay sonra kocamı Almanya'ya istedim. Ancak oğluma bir çare bulamadık. Almanya'daki doktorlar da Türk doktorların söylediğini söyledi. Spor ve yüzme önerdiler Murat onları yaptı. Ancak bu kadar oldu. Ben çalışıyordum çocuklara bakacak kimse yoktu o nedenle 1977 yılında Almanya'da Türkiye'ye kesin dönüş yaptık. Oğlum burada okula başladı, bütün okulları bitirdi müziğe merakı vardı, en son konservatuarı da bitirdi. Çok sevilen bir kişi oldu."

"ABLAMIN KIZIYLA EVLENDİ MEŞHUR OLMADAN BOŞANDI"

Okulu bitirip Çukurova Üniversitesi'nde işe girince ablasının kızıyla Murat'ı evlendirdiklerini anlatan Göğebakan, "Bu evlilikten Bülent ismini verdikleri bir çocukları oldu. Ancak fikren anlaşamadıkları için Murat 1994 yılında eşinden boşandı. Murat meşhur olduktan sonra boşandı dediler ama meşhur olmadan önce boşanmıştı. Daha sonra 1995 yılında İstanbul'a giderek "Ben Sana Aşık Oldum Birtanem" adlı kasetini çıkardı. Bu kaset çok tuttu her yerde oğlumun şarkısı çalıyordu ondan sonra art arda kasetler çıkardı" diye konuştu.

"SEMA'YI ÇOK SEVDİ 2009'DA KANSERE YAKALANDI"

Murat'ın Sema isimli bir kız ile tanıştığını ve onu çok sevdiğinin altını çizen Göğebakan şöyle devam etti:
"Evlilikleri çok iyi gidiyordu çok düzenli bir hayatı vardı. Ancak 2009 yılında grip oldu. Bu grip bir türlü geçmedi. Bunun üzerine hastaneye gittiğinde doktor kan kanseri olduğunu ve hastalığın çok ilerlediğini tedavi edilmezse çok az bir ömrü kaldığını söylemiş. Bunun için oğlum hemen hastaneye yattı. Tedavi olmaya başladı. Yapılan tedavilere Murat cevap vererek 2010 yılında oğlum kanseri yendi. Yeniden hayata başladı"

"KANSERİ YENDİ İHANETİ YENEMEDİ"

Göğebakan oğlunun çok sevdiği eşinin onu hasta yatağında aldattığını öne sürerek, "Oğulum kanseri yendi ancak çok sevdiği eşinin yaptığına çok üzülmüştü bir de çok borcu vardı. Bankalara her yere borcu vardı. Yaklaşık 350 bin lira olan borucunu ödemek için çok mücadele etti. Kardeşlerinden para aldı, kendi çalıştı ve borcunu ödedi. Ancak bu süre içinde çok yıprandı çok üzüldü. Bu nedenle hastalık geçtiğimiz yıl tekrarladı. Bu kez oğlum hastalığı yenemeyerek hayat mücadelesini kaybetti" dedi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir