Mültecilerin Almanya'ya maliyeti 50 milyar Euro'yu bulacak

Mültecilerin Almanyaya maliyeti 50 milyar Euroyu bulacak
Köln Ekonomik Araştırmalar Enstitüsü, 2016-2017 yıllarında mültecilerin Almanya’ya maliyetinin 50 milyar Euro'yu bulacağını açıkladı.

Mülteci sorunu Almanya’yı hem siyasi hem de ekonomik olarak etkilemeye devam ediyor. Başbakan Angela Merkel’in başbakanlığındaki koalisyon hükümeti ortakları arasında mülteci konusunda anlaşma sağlanamazken, mültecilerin maliyeti ülkenin önemli konularının birini oluşturuyor. Köln Ekonomik Araştırmalar Enstitüsü (IW) Almanya’da bulanan mültecilerin 2016-2017 yıllarındaki maliyetin 50 milyar Euro'yu bulacağı açıklandı.

Merkezi Almanya’nın Köln kentinde bulunan IW tarafından yapılan araştırmada 2016 yılında mülteciler için 22 milyar Euro’luk bir harcama yapılacağı ve Almanya’ya gelen aylık mülteci sayısının böyle devam etmesi halinde 2017 yılında 27.6 milyar Euro’ya daha ihtiyaç duyulacağı belirtildi. İki yıl içerisinde mülteci sayısının 2.2 milyonu bulacağı tahmin ediliyor. Mülteciler için harcanacak paraların ağırlıklı bölümünün konaklama, yeme içme ve Almanca öğrenme ve uyum kurslarının oluşturacağı bildirildi.

Öte yandan 2015 yılında Almanya’daki bulunan mültecilere dönük saldırıların sayısının bir önceki yıla nazaran beş kat artması da ülkede yabancılara dönük şiddetin tırmanması konusunda endişe veriyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel