Muhtarların “Çalık YEDAŞ” isyanı

Muhtarların “Çalık YEDAŞ” isyanı
Çarşamba’da dün yapılan Köylere Hizmet Götürme Birliği genel kurul toplantısına katılan muhtarlar Çalık YEDAŞ ile ilgili sıkıntılarını paylaşırken, sıkıntıların çığ olup büyüdüğü gözlendi

 

Çarşamba Köy Muhtarları dün Halk Eğitim Merkezinde ‘Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin olağan genel kurulunda bir araya geldi. Yapılan seçimler öncesi köylerindeki sıkıntıları paylaşan muhtarların bir çoğu elektrik konusunda şikâyette bulunurken tepkilerin çoğunluğu Çalık YEDAŞ üzerinde yoğunlaştı. Muhtarlar bir çok konuda dertli olduklarını dile getirirken bu konuda ÇALIK YEDAŞ’ tan gelen bir yetkili muhtara sorunların çözümleri konusunda bilgiler verdi.  

186’yı arıyoruz ulaşamıyoruz.

Muhtarlar Elektrikle ilgili sıkıntılarını dile getirdikleri konuşmalarında özellikle bir sorun muhtarların canlarının çok yandığının da göstergesiydi. Muhtarlar köylerindeki elektrik ile ilgili sıkıntıları anlatmak için aradıkları 186’ya ulaşamadıklarını, telefonun karşısına kimsenin çıkmadığını ve sürekli telesekretere düşürüldüğünü dile getirdiler. Bu ücretlendirmelerinde kendi telefon faturalarına yansıdığını belirtiler. Bu konuda açıklama yapan YEDAŞ yetkilisi ise, topu Telekom’a atarak bu hizmetin Telekom’dan kaynaklı olduğunu belirtti.

Direk ve Ağaç dalları ve aydınlatma sorunu

Muhtarlar kışın zarar gören elektrik hatlarının bir türlü düzeltilmediğini ve yıkılan eski elektrik direklerinin yerine, yenilerinin dikilmediğini belirttikleri konuşmalarında, Ağaç dallarında kaynaklı zarar gören hatlara ise ÇALIK YEDAŞ’ın müdahalesiz kaldığını da sözlerine eklediler. Köylerindeki aydınlatma sorunlarının da günden güne büyüdüğünü belirten muhtarlar 2012’nin Türkiye’sinde köylerimiz zifiri karanlık dediler.

YEDAŞ yetkilinden Çarpıcı açıklamalar

Toplantıya Muhtarların sorunlarını dinlemek için katılan ÇALIK YEDAŞ yetkilisi muhtarların sorunlarına ilişkin aldığı notların ardından muhtarlara hitaben bir konuşma yaptı. Personel sıkıntısından kaynaklı bazı sorunlara bire bir müdahale edemediklerini dile getiren ÇALIK YEDAŞ görevlisi,  köylerdeki sorunlara müdahale edebilmek için çok sayıda personelimiz yok. Bundan kaynaklı kimi sorunlar oluyor dedi. Özelleştirilmesinin ardında birçok personelinin 4C kapsamının farklı alanlara yönlendirilen ÇALIK YEDAŞ’ın bu konuda birçok işçisinin işten çıkarıldığı da biliniyor. Aydınlatma sorunu ile ilgilide açıklamada bulunan ÇALIK YEDAŞ Yetkilisi aydınlatma konusunda yeni bir uygulamaya gidiyoruz, bundan kaynaklı şu anda elimizde yeteri kadar malzeme yok ama en kısa sürede çözeceğiz dedi. Muhtarların bir diğer sorunu olan Ağaç Dallarından kaynaklı zarar gören hatlarla ilgili de EPDK ile yapılan antlaşma gereği köy içindeki bu tarzda durumlara müdahale edemediklerini ve bu durumun Muhtarın halletmesi gereken bir durum olduğunu da sözlerine ekledi.

Muhtarlar Çözüm istiyor

ÇALIK YEDAŞ yeklisinin açıklamalarından çok da memnun kalmayan muhtarlar biriken sorunların çözümü için yol arıyorlar. Birkaç dönemdir muhtarlık yapan muhtarlar elektrik dağıtımının devlete bağlı olduğu dönemlerde böyle sorunlar yaşamadıkları bu sorunları hemen halledildiğini, şimdi ise sürekli ertelendiğini ve sorunların üst üste binerek çığ gibi olduğunu dile getirdiler ve bu konuda çözüm bulunmasını istediler. Muhtarlar bir ailenin elektriksiz kaldığını hemen her gün tüm gazetelerde reklam olarak yayınlarken, aslında hizmetin götürülmediği sadece işin reklam bölümünün iyi çalıştırıldığını dile getirerek, “Bize hizmet verecek ÇALIK YEDAŞ, hizmet yerine kendi reklamını yapıyor. Bir aileye tekne ile elektrik kablosu çekildiğini haber yapan firma köylülerin gerçekten yaşadığı sorunlarında personelimiz yok, malzememiz yok diyerek bahane üzerine bahane üretiyor. Bu mu hızlı, modern ve kaliteli hizmet. Reklamı bıraksınlar da biraz bu köylülere hizmet versinler, elektriklerimizi versinler, kopan hatları onarsınlar, telefona bakacak bir personel işe alısın insanlara cevap versinler. Kim ne sorun iletse ya EPDK ya pası atıyorlar ya da eleman yetersizliğine, malzeme yetersizliklerine bahane ederek sığınıyorlar. Olan hep köylüye oluyor. Devlet yetkililerimiz bunları görmüyor mu?. Hani özelleşince her şey daha hızlı ve kaliteli hizmetle bizlere dönecekti. Böyle dönecekse dönmez olsun” diyerek tepkilerini çok sert bir dille ifade ettiler.

Haber – Foto: Serkan Karahan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir