Muhtarlarda aday krizi büyüyor. Güngör, "Birlik olursa varım" dedi

Muhtarlarda aday krizi büyüyor. Güngör, Birlik olursa varım dedi
Çarşamba Muhtarlar Derneği Kongresinde aday krizi tavan yaptı. Birleştirici aday arayan Muhtarlar çalışmalarını sürdürürken adı geçen İsmail Güngör, "Birleştirici aday olarak aday olmam istenirse olur ama bölen isim olarak asla aday değilim" dedi

Yaklaşık 3 yıl önce çeşitli siyasi ve diğer nedenlerle ikiye bölünen Çarşamba Muhtarlar Odasına rakip olarak Sebahattin Aydınoğlu başkanlığında açılan Çarşamba Köy ve Mahalle Muhtarlar Derneği, yaklaşık 6 ay önce yeniden birleşti. Birleşen iki dernek kurucuları Kurucu Başkanlığına Veysel Oduncu'yu getirerek birinci olağan kongresine karar verdi. 19 Ağustos tarihinde Çarşamba Muhtarlar Derneği binasında bir araya gelerek kongre yapmak isteyen muhtarlar arasında Başkanlık krizi ayyuka çıktı. Kongre günü mevcut Başkan Veysel Oduncu'ya tepki gösteren bazı Muhtarlar, her defasında Oduncu başkan olmak zorunda mı?. Biz başka isim istiyoruz diyerek tepki gösterdiler. Kongre de ilk önce salt çoğunluk sağlanmış ancak tepkiler üzerine Başkan Oduncu, "Birlik ve beraberliğin ve huzurun bozulmaması adına daha önce açıklamadığım Başkanlık adaylığımı bu gün açıklıyorum ve  26 Ağustos tarihinde yapılacak ikinci kongrede salt çoğunluk aranmaksızın yapılacak kongrede adayım diyerek kongreyi ertelemişti.

Ertelenen kongre sonrasında Demircili Muhtarı Taner Akbaş Çarşamba Muhtarlar Derneğine aday olduğunu açıkladı. Bu açıklamanın akabinde mesajla Ataköy Mahalle Muhtarı Temel Şahin önce aday olduğunu açıkladıktan kısa bir süre sonra çekildiğini belirten mesajı ile dernek seçimlerinde ki gerginliğin had safhada olduğunu gösterdi.

Bu arada Çarşamba Muhtarlar Derneği üyeleri olan Muhtarlar "birleştirici, sorunları çözecek bir isim olarak gündeme getirilen Karamustafalı Mahalle muhtarı İsmail Güngör adı üstünde karar verdikleri ve Güngör'e adaylık için baskı yaptıkları öğrenilmişti. Konu hakkında Kara Mustafalı Mahalle Muhtarı ve Eski Ziraat Odası Başkanı İsmail Güngör' e aday olup olmayacağını sorduk. Çarşamba muhtarlar Odası Başkanlığına aday olmayacağını açık şekilde dile getiren Güngör yaptığı açıklamasında, "Kongrenin ilk gününde yaşananları hep birlikte gördük. Bu yaşananlar sonrasında kesinlikle şahsım oalrak aday değilim. Ancak kavgasız, bölücü ve yıkım üzerine kurulu bir adaylıkta asla yokum. Fakat İlçemde ki tüm Muhtar arkadaşlarım birleştirici, huzuru sağlayıcı ve derneğin işlevi esnasında akıllarda tek bir soru bırakmayacak şekilde destek verir, adımı aday oalrak hep birlikte gösterirlerse de verilen görevden kaçmam ve aday olurum. Aksi takdirde Muhtarlarımızın bölünmesi, kavga içine çekilecek hiç bir oluşumda asla yer almayı düşünmüyorum ve yokum." ifadelerini kullanarak şöyle devam etti.

 

Bu kongre öncesinde ve bu güne kadar gelen süreçte İsmail Güngör oalrak şahsım adı üzerinde ki yapılan yorum ve girişimler nedeni ile düşünen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum diyen Güngör, "Ben şahsen adaylığı düşünmedim fakat Muhtar arkadaşlarımızın çoğunun ismim üzerinde konuştuklarını ve görüştüklerini de duymuyor değilim. Böylesi bir birleştiricilik görevi verilerek adım üzerinde gerekli hassasiyeti ve özgüveni veren taraflı tarafsız tüm Muhtar arkadaşlarıma bu duygu ve düşünceleri için teşekkür ediyorum. Bizler halkın hizmeti için seçilmiş Muhtarlarıyız ve görevimiz bu. Bu noktada birlikte hareket edilmeli düşüncesinde olmam nedeni ile hali hazırda bir araya gelemeyen ve kısır döngüler içinde süren çalışma içinde yer almayacağımın bilinmesini de ısrarla istiyorum. Birlik ve beraberliğin sağlanacağı adaylıkta ise bana güvenip destek verirlerse bu yola baş koyarım. Tüm muhtarlar ve halkımız için mücadeleye varım derim. Bu duygu ve düşüncelerle şimdiden kongremizin birlik, huzur ve bir arada olmasını diliyor aday olacak arkadaşlarıma da başarılar diliyorum. Kongremiz Muhtar camiamıza hayırlı olsun" dedi.

HABER-FOTO: Nuri ŞEKER- Yunus Emre TÜRKYILMAZ

untitled-1.20150825120954.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber