Muhtarlar Unutulmadı

Muhtarlar Unutulmadı
19 Ekim Muhtarlar günü olması nedeni ile Çarşamba Belediye Meydanı’nda çelenk sunma töreni gerçekleştirildi

muhtarlar-unutulmadi-1.jpgmuhtarlar-unutulmadi-2.jpg
19 Ekim Muhtarlar Günü olması münasebetiyle Çarşamba Belediye Meydanı’nda Muhtarlar Derneği tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Düzenlenen törende, Atatürk Anıtı’na Muhtarlar Derneği çelengi sunumu sonrası bir dakikalık saygı duruşu ile İstiklal Marşı okundu. Akabinde günün anlam ve önemine ilişkin Çarşamba Muhtarlar Derneği Başkanı Yusuf Özkan, konuşma yaptı.
muhtarlar-unutulmadi-4.jpg
“Devletin gözünde halk, halkın gözünde devletiz”
Muhtarların devletin gözünde halk, halkın gözünde devlet gibi göründüklerini belirterek, “Muhtarlarımız bir yandan mahalle sakinlerinin devlet kurumları ile ilgili işlerinde aracı bir rol oynarken diğer yandan çağdaş, kamu yönetiminin en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir rol oynamıştır. Muhtarlarımız, mahallelerimizde adeta devletimizin gören gözü, işiten kulağıdır. Devletimizin ve halkımızın mesai mefhumu gözetmeksizin her daim hizmetinizdeyiz. Çarşamba Muhtarlar Derneği Başkanı olarak bu onurlu görevi sizinle birlikte taşımaktan gurur duyuyorum. Bizler, devletin gözünde halk, halkın gözünde devletiz. Bütün muhtarlarımın 19 Ekim Muhtarlar günü kutluyorum.” şeklinde konuştu.

19 Ekim Muhtarlar Günü kapsamında düzenlenen törene Çarşamba Belediye Başkan Yardımcısı Ümit Kavraz, mülki ve idari amirler, siyasi parti temsilcileri ve mahalle muhtarları katılım sağladı.

Konuşmanın ardından, Belediye Meydanı’nda çelenk sunumu ile başlayan program Göl Restoran’da
mahalle muhtarları ile beraber yapılan kahvaltı programı ile devam etti.
muhtarlar-unutulmadi-5.jpg
Program’da konuşan Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “Gününüzü tebrik eder gelecek 5 yılda da görevinize devam etmenizi diliyorum. Mahallelerinizde elinizin değmediği hiçbir yer kalmadığına inanıyorum. Emekleriniz için hepinize teşekkür ederim. Kapımızı hiç kimseye kapatmamaya ve elimizde imkan olduğunca yardım etmeye gayret gösterdik. 4 bin kilometrenin üzerinde köylerde yollarımızı yaptık. Çalışmalarımız daha da devam edecek.” İfadelerini kullandı.

“Cenaze tabutları küçülmeye başladıysa, dünyada zalimlik had safhaya ulaşmış demektir”
Cenaze tabutları küçülmeye başladıysa, dünyada zalimliğin had safhaya ulaştığını söyleyen Başkan Doğan, “Dünyada yaşan her insan için zor bir dönem geçiyor. Küçücük tabutların defnedildiği günleri görüyoruz. Eğer cenaze tabutları küçülmeye başladıysa, dünyada zalimlik had safhaya ulaşmış demektir. Dünyada zalimlerin nerede olduğu hep birlikte görmüş olduk. Çaresiz bir şekilde bekleyip, elimizden dua etmekten başka bir şey gelmiyor. Allah devletimize güç kuvvet versin. Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan 3 gün milli yas ilan edilmesi nedeniyle bu akşamki planladığımız yemek programımızı iptal ettik. Daha önemli konular var. ” Diye konuştu.

Kahvaltı programı sonrası, ilçede yapımı devam eden ve yapılmış projeleri inceleme gezisinde bulunacak olan mahalle muhtarlarına, “Bizlerin bu birlik ve beraberliği 28 tane devam eden 39 tane bittiğinde oluşacak Organize Sanayi Bölgesini Çarşamba’ya getirdi. İki fabrikamız şuanda çalışır vaziyette. İnşallah hep bittiğinde 7 bin 500 kişi buradan ekmek yiyecek. Bunun gibi bir çok fabrikamız faaliyette ve geri kalanları da faaliyete geçmek üzere.” Cümlelerini kullandı.
muhtarlar-unutulmadi-6.jpg
“Muhtarlarımız mahallelerinde kanaat önderidir”
Günün anlam ve önemine ilişkin açıklamalarda bulunan Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım ise şunları söyledi; “Muhtarlarımız mahallelerinde kanaat önderidir. Öyle olmasanız tercih edilmezsiniz. Muhtar seçilmek her yiğidin harcı değildir. Hepinize emeklerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Şuan dünyada bir zulüm var. İslam aleminde bütün Müslümanların birlik ve beraberliğe ihtiyaçları var. İnşallah en kısa süre bununda üstesinden geliriz. Bu katliamı yapanları lanetliyor ve kınıyorum.”

Konuşmaların ardından mahalle muhtarları ilçedeki yatırımları inceledikten sonra program son buldu.
muhtarlar-unutulmadi-7.jpg
HABER: ÜNAL DALDAL

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber