Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Muhtarlar da ben de kendimizi arıyoruz

Muhtarlar da ben de kendimizi arıyoruz

 

 

Dün Çarşamba’da çok enteresan bir gündemle güne başladık.

Sabah saatlerinde ilk olarak Muhtarların sıkıntısı gündeme düştü.

Biliyorsunuz geçen aylar da Muhtarlar Derneği PARÇALANDI - BÖLÜNDÜ..

İlk ve en eski olanı biliyorsunuz “Çarşamba Muhtarlar Derneği”,

Yeni kurulanı ise kongrede Oduncu’ ya rakip olmasına rağmen kaybeden ve kaybettikten sonra yeni bir dernek kuran ve şimdilik kurucu Yönetimin seçtiği Başkan Sebahattin Aydınoğlu’ nun kurduğu “Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği”

Keşmekeşliğin olacağı henüz yeni dernek kurulurken yaşanacağı belliydi.

Hem Köy ve Mahallelere hizmet gitmesi bakımından, hem de yapılacak toplantı ve diğer aktivitelerde keşmekeşlik gelecekte de çok konuşulacak gibi.

İlk karmaşa dün yaşandı.

Sabah Eski Muhtarlar Derneği Başkanlığına üye Muhtarlar arayarak, “Bunlar ne yapıyor. Biz yerimizdeyiz ama bize YEDAŞ’la alakalı bilmem ne toplantısı var” diyerek bizi de çağırmışlar. Gittik ve içi de, toplantı da boş. Ne YEDAŞ ne başkasının bilgisi yok. Bizim üye olduğumuz dernek bile toplantıdan habersiz. Bu nasıl bir Dernek” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Oduncu, “Bizim Dernek Üyelerine mesaj göndererek toplantıya çağırmışlar bizim üyemiz olan Muhtarları. Bu gövde gösterisi mi, yoksa siz de üye olmazsanız hizmet alamazsınız mesajı mıydı anlayamadık. Yeni dernek ne yapmaya çalışıyor. Kanun belli tüzük belli. Bunları açıklamaları lazım. Acemilik ve bilgisizlik olur da bu kadar olmaz. Bunların gözünü dernek köreltmiş” diyerek en sert tepkisini gösterdi.

Yeni Dernek konusunda ise bazı çevreler ilk yapılacak kongreyi bekliyor. O kongreden sürpriz çıkacağı belli. Biz şimdilik bekliyoruz bakalım verdikleri hangi sözü yerine getirecekler. Bu işler bu kadar kolay mı” diyerek temkinli şekilde konuştular.

Bu konu ile ilgilenirken ikinci bomba haber geldi. O konuyu özüne girmeden sadece uyarı için birkaç kelam etmek istiyorum.

Biz kendimiz çoğu işi yaparken sıkıntı yaşarken, birileri Hastanede, Resmi Dairelerde, alış verişlerde adımızı kullanarak işlerini yürütüyormuş yeni öğrendik.

Kendim bir halt beceremiyormuşum ama ismimiz şükür ki baya baya işlerin ve bazı resmi dairelerin kapısını açıyormuş. Yeni öğrendik ve şok olduk…

O nedenle diyorum ki: Muhtarlar da ben de kendimi arıyorum.

Ben şaştım kaldım.

Siz ne dersiniz?

Mutlu ve (sağ)- lıcakla kalın

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi