Mühendislik Fakültesi 850 Mezun Verdi

Mühendislik Fakültesi 850 Mezun Verdi
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi 2013-2014 eğitim yılında 850 mezun verdi

OMÜ Mühendislik Fakültesi 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, OMÜ Nuri Asan Halı Sahası’nda yapıldı. Törene Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir, OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halis Ölmez, OMÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fehmi Yazıcı, mühendis odalarının temsilcileri, akademisyenler, öğrenciler ve aileler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını öğrenciler adına, İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden okul birincisi Ömer Mercimek yaptı. Hocalarına ve ailelerine teşekkür eden Mercimek, arkadaşlarını da tebrik ederek mezuniyet sonrası hayatlarında başarılar diledi.

OMÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fehmi Yazıcı konuşmasında fakülte hakkında bilgi verdi. Prof. Yazıcı, “1993 yılında kurulan fakültemiz 10 farklı bölümde, 4 bin 782 öğrenci ile eğitimini sürdürmektedir. Bugün 850 öğrencimizi mezun veriyoruz. Eğitimimizi 81 öğretim üyesi, 54 araştırma görevlisi ve 38 idari personelle yürütmekteyiz. Fakültemizde 32 farklı ülkeden 209 uluslararası öğrenci öğretim görmektedir” diye konuştu.

Mezun olan öğrencilere de seslenen Prof. Dr. Yazıcı, “Bizler sizleri iyi bir mühendis olarak yetiştirmek için elimizden geleni yaptık. Tek arzumuz sizlerin doğru, adaletli, vatanını seven örnek insanlar olmanızdır. Bundan sonra atılacağınız iş hayatınızda size tavsiyem öncelikli hedefinizin para olmaması, azimle ve hırsla çalışarak başarılı olmanızdır. Başarı sonrası para zaten gelecektir. Bu duygu ve düşüncelerle sizleri bugün buradan uğurlarken, ileriki hayatınızda başarılar ve mutluluklar diliyorum” ifadelerini kullandı.

OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halis Ölmez ise, “Hepinizce malumdur ki bir ülkenin gelişmesinde, kalkınmasında teknoloji en büyük unsurlardan biridir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılı olan 2023’te kendisine bir takım hedefler ön görmüştür. Bu hedeflerin başında dünyanın en gelişmiş 10 ekonomisi arasına girmek yatmaktadır. Eğer bu hedefe ulaşabileceksek, bu ancak yetiştirdiğimiz genç arkadaşlarımız, yani sizlerle mümkün olacaktır. Sizlerin omzunda Türkiye’nin geleceği açısından önemli sorumluluklar vardır. Bu sorumluluğun altından çok çalışarak kalkacağınıza inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Mühendislik Fakültesi’nin birincisi İnşaat Mühendisi Bölümü öğrencisi Ömer Mercimek, ikincisi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencisi Orhan Ceylan ve üçüncüsü Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencisi Gökhan Ceylan, plaketlerini Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir’in elinden aldılar.

Törende OMÜ Mühendislik Fakültesi’nin; “Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Harita Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği, Makine Mühendisliği bölümlerinde ilk üçe giren öğrencilere de hediyeleri verildi.

Tören, diplomalarını alan öğrencilerin keplerini havaya fırlatmalarıyla sona erdi.

muhendislik-fakultesi-850-mezun-verdi.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir