Muharrem İnce’ye ‘bisiklet’ hediyesi

Muharrem İnce’ye ‘bisiklet’ hediyesi
Samsun’da halka hitap eden CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye gençler tarafından makam aracı olarak ‘bisiklet’ hediye edildi.

CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Samsun'da Cumhuriyet Meydanı’nda halka hitap etti. Konuşmasında hükümeti eleştiren İnce, "Liseyi bitirmiş kardeşlerim bunlar sizin için hayati derece önemli olan sınavın her ay birini değiştirdiler. Şimdi güzel kardeşlerim paketleyin bunları, paketleyin. Gençler bunlar sizinle dalga geçiyor. Kendinizle dalga geçirtmeyin. Size söz veriyorum 19 Mayıs’ta 500 lira 'Gençlik Bursu' alacaksınız. 29 Ekim’de 'Cumhuriyet Bursu' alacaksınız. Üniversiteden sonra iş bulamazsan 2 sene boyunca geri ödemesiz bu bursu almaya devam edeceksiniz. Her yıl 10 bin öğrenciyi yurt dışına göndereceğiz" dedi.

"Cumhurbaşkanı olduğumda kendi evimde oturacağım"

İnce sözlerine şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanı olduğumda komşularımızla, dünya ile barışacağız. Üretim ekonomisi kuracağız. Bölüşürken adil bölüşeceğiz. Cumhurbaşkanı olduğumda o sarayda oturmayacağım. Kendi evimde oturacağım. O sarayı üniversite sınavında ilk 5 bine 10 bine girmiş öğrencilerine vereceğim. Orayı bilim yuvası yapacağım."

"Yazık günah"

Mülteci konusuna da değinen İnce, "4 milyon Suriyelilere harcanan para 40 milyar dolar. Eğer ev yapsaydık 2 milyon ev yapardı. Yazık günah değil mi. Yazık günah" ifadelerini kulandı.

"Çocuklarımızın geleceği için önce uzlaşacağız"

Muharrem İnce, milli eğitimde son 20 yılda 10 bakan, 5 kez de sınav sisteminin değiştiğine dikkat çekerek, "Size söz veriyorum. AK Parti'liler, Milliyetçi Hareket Parti'liler, HDP'liler, İYİ Parti'liler, 81 milyona sesleniyorum. Eğitim sistemini değiştireceğiz ama Muharrem İnce'nin dediği olmayacak. Eğitimde 81 milyon bir yıl uzlaşana kadar tartışacak. Çocuklarımızın geleceği için önce uzlaşacağız" şeklinde konuştu.

Miting sırasında Samsunlu gençler tarafından İnce’ye makam aracı olarak kullanması için üzerinde "Halkın cumhurbaşkanına halkın armağanı" yazan bir bisiklet hediye edildi. Konuşmasını yarıda kesen İnce, hediyeyi kabul edip bisikleti Cumhurbaşkanlığı demirbaşına kaydedeceğini söyledi.

Konuşmasının sonunda bisikleti teslim alan İnce, bisikletle sahnede tur attı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir