Muharrem İnce’den Kılıçdaroğlu’na sert sözler

Muharrem İnce’den Kılıçdaroğlu’na sert sözler
Muharrem İnce, kendisine oy veren 200 delegeye "ikiyüzlüler" diyen Kemal Kılıçdaroğlu’na sert yanıt verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 18. Olağanüstü Kurultayı'nda genel başkanlığa aday olan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, kendisine oy veren 200 delegeye "ikiyüzlüler" diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sert yanıt vererek, “Sana oy verenler de yeniden milletvekili olurum diye oy veriyor. Ben de öyle derim o zaman” dedi.

Kurultay’ın ardından partisinin il başkanlıklarını gezme kararı alan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Bolu İl Başkanlığını ziyaret etti. Toplantı salonuna alkışlar eşliğinde giren İnce’yi, Bolu Milletvekili Tanju Özcan, İl Başkanı Kazım Karsu ve partililer karşıladı. Genel başkanlığa adaylığı süresince kendisine en büyük desteği veren Bolu Milletvekili Tanju Özcan’dan övgüyle bahsederek konuşmasına başlayan İnce, “Siyasette bir büyük yolculuğa çıkarken aşkı da görürsünüz, ihaneti de görürsünüz ama hemen yanı başınızda var olan, size destek olan, sizinle birlikte bu büyük yolculukta olan insanlar vardır. Bolu Milletvekilimiz, sevgili kardeşim Tanju Özcan da bu büyük yolculukta beni hiç yalnız bırakmayan, hemen yanımda duran arkadaşımdır. Kendi aranızda siyasi tartışmalar yaşayabilirsiniz. Rakipleriniz olabilir. Onlarla ilgilenmiyorum ama Tanju Özcan, Bolu’nun çağdaş Köroğlu’sudur. Bundan emin olun” diye konuştu.

Gezi eylemleri sırasında gözaltına alınan Beşiktaş’ın taraftar grubu Çarşı üyesi 35 kişi için, "hükümeti yıkmaya teşebbüs" suçundan müebbet istenmesine tepki göstererek Çarşı’ya destek veren İnce, “Sınavlarda çocuklarımızın soruları çalındı. Hazineden paramız çalındı. Sandıklarda oylarımız çalındı. En son baktık ki akşam mahallemiz çalınmış. Mahallemizi bile çalıyorlar. İşte böyle her şeyin çalındığı bir ortamda IŞİD’e ‘unsur’ diyen, kafa kesen teröristlere 'terörist' diyemeyen bir iktidar, Çarşı’ya 'darbeci' diyor. Çarşı, darbeye karşı bir kere. Dik duran, muhalif olan herkesi darbecilikle suçlayan bir iktidar var. Hırsızlık onlarda, yağma onlarda, darbe paranoyası onlarda. Ne darbe ortamı var ne de darbeye niyetlenen birileri var. 14 tane meşale ile darbe mi olur? Ne bulmuşsun, 14 tane meşale. 14 tane meşale ile Çarşı Grubu Türkiye’de darbe mi yapacak? Bunlar paranoyadan başka bir şey değildir. Bunlar AKP’ye muhalif olan, AKP’nin icraatlarından rahatsız olan insanları susturmak için, sindirmek için ortaya attıkları, gündemi değiştirdikleri konulardır. Böyle bir Türkiye’de Cumhuriyet Halk Partisi’nin umut olması lazım; insanların gönlüne girmesi lazım” ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir