Muhalefetin dili vatana millete kötülüktür!

Muhalefetin dili vatana millete kötülüktür!
AK Parti Ekonomi İşlerinden Sorumlu Samsun İl Başkan Yardımcısı Bülent Üstündağ, "CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel'in, ülkemiz ekonomisi hakkında Genel Başkanına benzer MENFİ MUHALEFET diliyle; ‘ülkemiz ekonomisinin müflis durumda olduğu’ yönündeki ifad

GÜNCEL BİLGİLERİ PAYLAŞTI

AK Parti Ekonomi İşlerinden Sorumlu Samsun İl Başkan Yardımcısı Bülent Üstündağ, ekonomideki güncel gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulunurken şu ifadeleri kullandı; "2022 1. Çeyreğinde Ülkemiz Ekonomisinde %7,3 oranında büyüme gerçekleşti. Makine ve Teçhizat Harcamaları (YATIRIMLAR) 10 Çeyrektir büyümeye devam ediyor. Son 3 çeyrekte İnşaat Yatırımlarındaki daralmaya rağmen son çeyrek Makine ve Teçhizat Harcamaları %10,5 büyüme rakamına ulaştı. Bu ise ekonomimizin büyümesi, imalat sanayimizin ve üretim kapasitemizin artması demektir. Keza; 2021'de ihracatımız bir önceki yıla göre %24,9 artarak 225 Milyar dolar olmuştur. 2022 Haziran itibariyle de son 12 Aylık ihracatımız 246 Miyar dolardır.

NET RAKAMLARLA İFADE ETTİ

Otomotiv endüstrisinin ihracatı haziran ayında yıllık %17,9 artarak 2,8 milyar dolara yükseldi. Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği’nin (OİB) açıkladığı verilere göre, yılın ilk altı ayında ise sektörün ihracatı %6,1 artarak 15,3 milyar dolara ulaştı. Haziranda tedarik endüstrisinde %11 artışla 1,2 milyar dolar ihracat gerçekleştirilirken, binek otomobil ihracatı ise % 44 artışla 876 milyon dolar oldu. Otomobil İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik, çip krizi ve enerji maliyetleri gibi sorunlara rağmen Haziran ayında bu yıl aylık bazdaki en yüksek ihracat rakamına ulaşıldığını ifade etti.

Samsundan 5 firmamızın da yer aldığı Türkiye’nin en büyük 500 şirketinin (Fortuna 500)  2021 yılı net satışları yıllık bazda % 65,7 artarak 3,2 trilyon liraya ulaştı.Fortune 500 Türkiye şirketlerinin 2021’de gerçekleştirdiği ihracat, bir önceki yıla göre %90 artarak 895,2 milyar TL’ye çıkarken, net kârı %137,7 artarak 157,8 milyar lira oldu. Fortune 500 Türkiye şirketleri, 2021 yılında net satışlar, ihracat ve net kâr anlamında araştırmanın ilk yapıldığı 2007 yılından bu yana en yüksek oransal artışı gerçekleştirdi.

İŞGÜCÜ RAKAMLARI

Mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı %10,9 seviyesinde gerçekleşti. Hane halkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı 2022 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre 56 bin kişi azalarak 3 milyon 785 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 0,3 puanlık azalış ile %10,9 seviyesinde gerçekleşti.

İstihdam edilenlerin sayısı 2022 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre 358 bin kişi artarak 30 milyon 839 bin kişiye ulaştı.

ÜRETİM, İSTİHDAM, KALKINMA

İlimiz Samsunumuzda da 2020 yılında 729 milyon 257 bin dolar ihracat yapılmış idi. 2021 yılında ise Samsunumuz ihracatı rekor bir artışla % 74,5 oranında 1 milyar 272 milyon 514 bin dolar olmuştur. Yine 2022 yılı ilk 5 ayına göre Samsunumuzun ihracatı bir önceki yılın aynı dönemine göre %10,9 artarak 537 milyon 508 bin dolar olarak gerçekleşmiştir. Bütün bu gelişmeler üretim demek, istihdam demek, kalkınma demektir.

Hal böyle iken; vicdan ve ahlak sahibi hiçbir kimsenin ifade edemeyeceği, hele ki hiçbir vatanseverin dilinden sadır olamayacak olan; “Türkiye’de Can ve Mal Güvenliği Yoktur” ifadesi ne hazindir ki; Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün partisi CHP’nin koltuğunda oturan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından iş dünyasına, dış dünyaya ifade edilebilmiştir.

MUHALEFETİN DİLİ VATANA, MİLLETE KÖTÜLÜKTÜR

Bu çirkin bir iftiradır, bu vatana ve millete kötülüktür. Bu siyaset değildir, siyasi bir dil hiç değildir. Bu anlayışa sahip bir muhalefetin demokrasimize ve ülkemize sağlayacağı herhangi bir katkısı da söz konusu değildir.

Esasen; milletimiz bu anlayışa hiçbir seçimde itibar etmemiştir ve etmeyecektir. Bu itibarla Samsun CHP İl Başkanının ülkemiz ekonomisi hakkında Genel Başkanının muhalefet anlayışından hareketle ülkemiz ekonomisinin ‘müflis durumda olduğuna’ dair “menfi ve yıkıcı” beyanları gerçeklerden uzaktır.

2023 seçimlerinde başta Samsunumuz olmak üzere ülke genelinde aziz milletimiz bu anlayışa bugüne kadar 15 seçimde olduğu gibi gereken cevabı sandıkta yeniden verecektir."

12121.jpg

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir