Müftülükten Kuran Kursu Semineri

Müftülükten Kuran Kursu Semineri
Çarşamba İlçe Müftülüğü tarafından Çarşamba’da yaz döneminde açılacak olan Kuran Kursları konusunda din görevlilerine seminer verildi.

Okulların kapanmasının ardından Müftülük tarafından ilçe merkezi ve köylerde açılmaya başlanacak olan Kuran Kursları konusunda ilçe Müftülüğü din görevlilerine yönelik bilgilendirme semineri yapıldı.

Seminer’de açıklamada bulunan ilçe Müftüsü Sıtkı Kaya, “Sizlere hizmet vermek üzere inşallah şu anda ki hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bu ayın 17’sinde kayıtlar başlayacak. 24’ünde de eğitim öğretime başlamış olacağız. Bu açıdan şimdiden hem zihinsel hem de fiziki, maddi ihtiyaçlarımızı karşılamamız ve hazırlıklarımızı yapmamız gerekir. Gerçekten Çarşamba’da yoğun bir öğrenci potansiyelimiz var. Bu öğrencilerimizi en güzel şekilde kabul etmek, başta güzel bir şekilde açılış yapmak ve onlara camiyi sevdirmek, severek gönülden bu katılımı sağlamak ve öğrencilerimizi güzel yetiştirmek bizim en temel görevimizdir. Malzememiz insan, insan olması hasebiyle daha beyinleri ve kalpleri tertemiz olan, beyaz bir sayfa gibi olan gençlerimizi yine tertemiz olan Kur’an saifeleriyle buluşturacağız. Yani Kur’an’la çocuk kalbi arasında çok güzel bir bağ vardır. Kur’an ne kadar berrak temiz Allah katından indirilme temiz bir kitap ise bu çocukların kalbi, gönlü de o kadar saf değerli arkadaşlar. İşte bu iki temiz olan Kur’an ve çocuk kalplerimizi konuşturmuş olacağız. Gerçekten bu çok yüce ve kutsal bir görev eminim ki hepimiz bilincindeyiz. Bu aşkla, bu bilinçle görev yapacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber