Müftüden Gökçeçakmak Camisine ziyaret

Müftüden Gökçeçakmak Camisine ziyaret
Çarşamba İlçe Müftüsü Sıtkı Kaya, geçtiğimiz hafta Gökçeçakmak köyünde yapımı devam eden Gökçeçakmak Köyü Merkez Camii inşaatına ziyarette bulundu.

 

HABER-FOTO: Burak ÇALIŞKAN

1959 yılında yapılan ve geçtiğimiz yıl yıkılarak yeniden yapımına başlanan Gökçeçakmak Köyü Merkez Camii inşaatının iç hat süsleme sanatının tamamlanması sonrasında Çarşamba İlçe Müftüsü Sıtkı Kaya, Gökçeçakmak Köyü Merkez camiine ziyarette bulundu. Geçtiğimiz hafta Hattat Emin Şeker tarafından hat çalışması tamamlanması sonrasında Köy Cami İmamı Mustafa Akbulut ve Köy Muhtarı Mehmet Kurutçu ile birlikte camide incelemelerde bulundu.

Çarşamba İlçe Müftüsü Kaya, bir süre camide incelemelerde bulunarak, daha sonra Gökçeçakmak Köy Muhtarı Mehmet Kurutçu ve camii imamından camii inşaatı hakkında detaylı bilgiler aldı. Köy Muhtarı Mehmet Kurutçu, camii inşaatının geçtiğimiz yıl Temmuz ayında başladığını hala birçok eksiklikleri olduğunu ifade etti. Köy camisi için bu güne kadar yaklaşık 200-250 bin lira sadece köylü ve bir hayırseverin yardımları ile bu aşamaya geldiğini ve kalan eksiklerin giderilmesi için bir 150-200 bin lira daha maddi yardım gerektiğini dile getirdi.

Çarşamba İlçe Müftüsü Sıtkı Kaya ise Köy Camileri içinde bu güne kadar gördüğüm en mükemmel cami olmuş dersem kimse alınmasın. Gerçekten de muhteşem ve harika bir cami olmuş. İnsanın bu ibadethaneden hiç çıkmayası geliyor. Bu noktadan itibaren sizlerin böylesi güzel çalışmaları ve özverilerinden sonra Müftülük olarak bizlerde camii için elimizde gelen her türlü yardımı yapmak için sizlerin yanında olacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

1-(3).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber