Müezzinoğlu, Sağlıklı Yaşam için yürüdü

Müezzinoğlu, Sağlıklı Yaşam için yürüdü
Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, sağlıklı bir yaşam için doğru beslenme, hareketli yaşam ve kötü alışkanlıklardan uzak durmanın çok önemli olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu; Samsun Valisi İbrahim Şahin, AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, İl Sağlık Müdürü Yusuf Köksal, bakanlık yetkilileri, hastane yöneticileri ve başhekimleri, öğrenciler ve vatandaşlarla birlikte “Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Yürüyüşü” yaptı. Sevgi Cafe’nin önünden başlayan yürüyüş, Sahil Yolu boyunca Yalova Gemisi’ne kadar gidilip geri dönülerek başladığı yerde son buldu.

Yürüyüşte Dev Sağlık İş Samsun Şube Başkanı Yüksel Arslan, Bakan Müezzinoğlu geçerken, “Taşeron çalıştırma yasaklansın” diye bağırarak protesto etti. Güvenlik güçlerinin araya girmesiyle Arslan olay yerinden uzaklaştırarak gözaltına alındı. Arslan, daha sonra Bakan Müezzinoğlu’nun talimatıyla serbest bırakıldı. Yürüyüş sonunda Bakan Müezzinoğlu ve beraberindekiler ikram edilen elmayı yiyip su içti.

"SAĞLIKLI BESLENME VE HAREKET ÇOK ÖNEMLİ"

Yürüyüş sonunda basın mensuplarının soruların cevaplayan Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, “Sağlıklı bir yaşam için 2 kelimeye çok ihtiyacımız var. Bunlardan bir tanesi sağlıklı beslenme, diğeri de hareket etmedir. Dolayısıyla bugün dünyanın en çok problem olarak yaşadığı ve ölümlere neden olan kanser, kardiyovasküler hastalıklar ve kronik hastalıkları önleyen en önemli 3 nedenden biri sağlıklı beslenme, hareketli yaşam ve kötü alışkanlıklardan uzak durmak, yani sigara ve alkol gibi. Dolayısıyla biz yaşam kültürümüze sağlıklı beslenmeyi ve hareketi koyabilirsek kronik hastalıklardan, kardiyovasküler hastalıklardan ve kanserden büyük oranda kendimizi korumuz oluruz” dedi.

2014 yılını 'sağlıklı beslenme ve hareket yılı' ilan ettiklerini ifade eden Bakan Müezzinoğlu, “Geçen hafta Dünya Diyabet Günü’ydü. Obez olan vatandaşlarımız kilosunu yüzde 5 azalttığında diyabete yakalanma ihtimali yüzde 45 azalabiliyor. Dolayısıyla fazla kilo ve obezite büyük oranda hipertansiyon gibi, diyabet gibi, kardiyovasküler hastalıklar gibi hastalıkların da ana nedenleri arasındadır. O nedenle biz Sağlık Bakanlığı olarak 2014 yılı sağlıklı beslenme ve hareket yılı olarak ilan ettik ve her cumartesi illerimizde halk sağlığı müdürlüklerimiz ve valiliklerimizin koordinasyonunda vatandaşlarımız ile birlikte sabah yürüyüşleri yapıyoruz. Sağlıklı beslenmenin emsali olarak da elma ve su diyoruz. Sabah kahvaltısında süt, yoğurt, peynir, yumurta, tereyağ, zeytin, domates, biber... Bunlar da ülkemizde var olan gıdalarımızdır. Medyadan ve kamuoyundan arzumuz, kendilerine değer vermeleri, sağlıklı bir yaşamı sevdikleri ile birlikte uzun ve mutlu sürebilmeleri için sağlıklı beslenmeye ve harekete önem vermeleri Günde çok değil, yarım saat kendilerine ayırsınlar, sonra sevdiklerine ayırsınlar. Hasta olup da iyi olma hayali kurmaktansa sağlıklı bir yaşamı hep birlikte sürdürmek, en doğrusu ve en güzelidir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel