MÜEBBETTEN BERAATE

MÜEBBETTEN BERAATE
Samsun’da eşini öldürdüğü iddiasıyla müebbet cezası alıp 3.5 yıl cezaevinde yatan Gürcü kadın, ‘8 Mart Kadınlar Günü’ne bir gün kala beraat etti

Yargıtay’ın kararı bozması üzerine serbest bırakılıp tutuksuz olarak yeniden yargılanan ve beraatine karar verilen Gürcü asıl Türk vatandaşı Leila Ünlü (63), suçsuz yere 3.5 yıl cezaevinde yattığını söyledi. 
Canik ilçesi Belediyeevleri Mahallesi'nde yaklaşık 4 yıl önce meydana gelen olayda, 2 yıllık eşi Hasan Ünlü'yü (81) evinin banyosunda kafasına sert bir cisimle vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Gürcistan uyruklu Türk vatandaşı Leila Ünlü hakkında Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Savcının mütalaada beratını ve tahliyesini talep ettiği yaşlı kadın suçlu bulunarak müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Yaklaşık 2 yıl önce müebbet hapis cezasına çarptırılan Leila Ünlü'nün avukatı Süleyman Akoğlu, karar dosyasını temyize göndererek, ölen Hasan Ünlü'nün ellerinin tırnaklarından alınan DNA örneklerinin erkeğe ait olduğunu ve Leila Ünlü'nün cinayetle bir ilgisinin olmadığını ileri sürdü. Yargıtay 1. Ceza Dairesi, dosyayı inceleyerek Leila Ünlü'nün yaklaşık 9 ay önce tahliyesine ve ayrıca yeniden yargılanmasına karar verdi. Yargıtay'ın beraatını talep ettiği Leila Ünlü, Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada beraat etti.
Yaşadığı mağduriyeti dile getiren Gürcistan uyruklu Türk vatandaşı Leila Ünlü, “Bu olaydan hiç günahım yokken boşu boşuna suçlandım. Hasta halimle 3,5 yıl cezaevinde yattım. Çok şükür suçsuz olduğum anlaşıldı. Bugün de beraat ettim. Adalete güvenmiştim. Çok mutluyum. Cezaevinde çok mağdur oldum. İhtiyacım olan ilaçları alamadım. Eşin dostun yardımı ve desteği ile bugünleri atlattım. Şu anda kötü günler geri kaldı. Yaşadıklarımdan dolayı sadece eşimi kaybettiğim için çok üzgünüm. Ben Gürcistan’da hemşirelik yapıyordum. Daha sonra orada her şeyimi kaybettiğim için Türkiye’ye bakıcılık yapmaya gelmiştim” dedi.
Suçsuzluklarını Samsun’a anlatamadıklarını ifade eden Avukat Süleyman Akoğlu, “Ben Leila hanımı eskiden beri tanıyorum. Tanıdığım için güvenmiştim. Güvenerekten de dosyasına baktığımda deliller aleyhte gibi gözükmesine rağmen tamamen Leila’yı haklı gösteriyordu. Yargılama aşamasında kendimizi anlatamadık. Ancak davayı açan iddia makamı da haklılığımıza kanaat getirdi ki, son celse ve ondan önceki de tahliye karar aşamasında da beraat istemişti. Mahkeme aynı kanaatte olmadığından müebbet hapis vermişti. Yargıtay’a götürdük. Derdimizi Samsun’dan daha iyi anlattığımızı sanıyorum. Orası da bizi haklı bularak dosyayı bozdu ve Leila Ünlü’yü tahliye etti. Şu anda karar aşamasında yerel mahkeme haklılığımıza kanaat getirdiği için Leila Ünlü’nün beraatine karar verdi. Biz bu neticeden dolayı mahkemeye teşekkür ediyoruz. Adalet yerini buldu diye seviniyoruz. Ne mutlu ki kadıncağız kendini kurtardı. Ancak cezaevinde kaldığı sürece eşinden alamadığı maaşı, orada çektiği sefillik dünyanın parasıyla da olsa ortadan kaldırılamaz. Bu yönde onun adına üzülüyorum. İleride tazmini için davalarımıza başlayacağız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Asayiş