Müdürler artist mi olacak?

Müdürler artist mi olacak?
MEB talimatı ile yetersiz bulunan Okul Müdürlerinin yerine yeni atamaların yapılabilmesi için yapılan mülakatlara da tepkiler başladı. Tepkilerin ilk sırasında yine Çarşamba MEM’in olması dikkatlerden kaçmıyor

Samsun’da  Milli Eğitimin “Yönetici Değerlendirmeleri” sonucunda  Çarşamba’da çok sayıda Okul Müdürü değerlendirme sonucunda yetersiz oldukları gerekçesiyle görevinden alınmıştı. Yerlerine mülakat sonucu atamaların yapılması planlanırken mülakat şekli ve sorularına tepkielr gelmeye başladı. Bu arada Çarşamba MEM in değerlendirmeleri ise hala gündemde ki ilk sırasını korumaya devam ediyor.

 

Samsun’da müdür atamaları için sözlü mülakata giren müdür adaylarına “2007 yılında yapılan Cannes Film Festivalinde 1’nci olan filmin senaristi kimdir?”sorusunu sordukları iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) Milli Eğitim Temel Kanunu’ndaki değişikliğin ardından ‘yeniden yapılanma’ gerekçesiyle aynı okulda 4 yılını dolduran okul müdürlerine yönelik başarı değerlendirme sonucu tartışmalara neden olmuş, eğitim sendikaları tarafından hükümete yakın sendikanın kayırıldığı gerekçesiyle ‘Sendika ve müdür kıyımı’ olarak yorumlanmıştı.

 

MEB’de yer alan 40 bin okul yöneticisinden 7 bini 75 puan altında aldığı için görevden alındı. Samsun’da ise 100 puan üzerinden değerlendirilen 337 okul müdüründen 170’i müdür olarak görevlerine devam ederken 167 okul müdürü değerlendirme sonucunda yetersiz oldukları gerekçesiyle görevinden alınmıştı. Bu yıl ilk kez uygulanan 4 yılını dolduran okul müdürleri değerlendirme süreci sonrası yeterli puan alamayarak görevden alınan müdürlerin yerine yeni müdür atamaları için sözlü mülakat süreci bugün başladı.

Samsun’da İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği mülakatta adaylara sorulan sorular bu kadar da olmaz dedirtti. Adaylara, “Dünyada ilk defa plastik parayı kullanan devlet hangisidir?2007 yılında yapılan Cannes Film Festivalinde 1’nci olan filmin senaristi kimdir?” soruları sorulduğu iddia edildi.

 

Mülakatların, hükümete yakın olmayan eğitim sendikaları için kurulmuş bir tuzak olduğunu öne süren Samsun Türk Eğitim-Sen Sendika başkanı Levent Kuruoğlu, yapılan mülakat hakkında şunları söyledi: “Samsun’un Çarşamba İlçesi’nde 100 tam puan alarak okul müdürü olan isimlerin hükümete yakınlığı ile bilinenMemur Sen’e bağlı Eğitim- Bir- Sen’e üye. Öte yandan değerlendirmeye tabi tutulan ve atanan müdürlerin yüzde 70’i de aynı sendikaya üye.Eğitim- Bir- Sen müdür adayları mülakatlar bitmeden tebrikleri kabul ediyor. Eldeki bu kadar veriden sonra güvenebilmemiz imkânsız” ifadelerini kullandı.

 

Türk Eğitim Sen 1 Nolu Samsun Şube Başkanı Levent Kuruoğlu, mülakatların 16- 23 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirileceğini, mülakatlar sırasında şaibe olabileceği endişesi taşıdıklarını dile getirdi. Kuruoğlu, komisyona, “Mülakatlar kameraya kaydedilsin” önerisi götürdüklerini belirterek, “Şaibe olduğu ortada. Mülakatların kayıt altına alınmasını istedik, reddettiler. Neden 3 soru soruluyor? Bu da çok önemli. Komisyonun verilen cevapları daha sonra değiştirmeyeceğini nereden bileceğiz? Çünkü cevaplar onların elinde. Savunulacak bir hak bırakmıyorlar” dedi.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber