MÜDÜR ÖZDEMİR, MEVSİMLİK İŞÇİ ÇOCUKLARI İLE

MÜDÜR ÖZDEMİR, MEVSİMLİK İŞÇİ ÇOCUKLARI İLE
Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir,Kızılot Burçin Uysal İlkokulu'ndaMevsimlik Tarım İşçi Ailelerinin çocuklarına verilen yaz eğitimlerinde öğrenim gören çocuklara ziyarette bulundu.

Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Pikolo Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ile imzalanan “Mevsimlik Tarım İşçi Ailelerinin Çocuklarına Yönelik Kişisel, Sosyal ve Akademik Gelişimlerinin Desteklenmesi ve Çocuk İşçiliğinin Önlenmesi “ konulu iş birliği protokolü  kapsamında  Çarşamba ilçesi Kızılot Burçin Uysal İlkokulu bünyesinde mevsimlik tarım işçisi ailelerinin çocuklarına yönelik yaz eğitimlerine başlandı. Bu eğitimlerin yapıldığı okulu ziyaret eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir, Mevsimlik Tarım İşçi Ailelerinin çocukları ile bir araya geldi

Müdür Özdemir, Burçin Uysal İlkokulun'da

Proje kapsamında 93 öğrenci Köklük, Durusu,Kumtepe,Ustacalımahallelerindeki çadır yerleşkesinden alınarak  7 taşıma aracı,  7 rehber personel gözetiminde Kızılot Burçin Uysal İlkokuluna taşınan öğrencilere, 11 öğretmen günlük ders programı doğrultusunda sabah 08.30 ile akşam 15.30 saatleri arasında eğitim verilen yerİ ziyaret eden Milli Eğitim Müdürü  Mustafa  Özdemir,  sabah sporu ile başlayan ve öğrencilerin kişisel, sosyal ve akademik gelişimlerini destekleyici etkinlikler ve aktivitelerle devam eden ve  sonunda akşam sporu ile noktalanan kurslara katılarak öğrenciler ile yakından ilgilendi ve onlara kurs sürecinde başarılar diledi.

Gerçekleştirilen 1 aylık kurs süreci ile ilgi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şu şekilde oldu; “Her yıl çadır bölgelerine gelen çocuklarımız, aileleri çalışmaya gittiklerinde çadır bölgelerinde beklemekte ya da aileleriyle birlikte çalışma alanlarında kişisel, sosyal vb. gelişimleri açısından uygun olmayan şekilde vakit geçirmekteydi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzce geliştirilen bu proje ile 2 Ağustos-31 Ağustos tarihleri arasında bu kapsamdaki çocuklarımız artık akranlarıyla birlikte okul ortamında gelişimlerini destekleyici aktiviteler ve eğitimler almaktadır." denildi.

Ayrıca çocukların sağlıklı, güvenli ve huzur dolu bir ortamda eğitici ve eğlendirici aktiviteler, kültürel-sanatsal faaliyetler ile iç içe mutlu vakit geçirildiği de ifade edildi.

HABER: Büşra KOCATAŞ- Yağmur AYAN

mudur-ozdemir,-mevsimlik-isci-cocuklari-ile--(1).jpgmudur-ozdemir,-mevsimlik-isci-cocuklari-ile--(3).jpgmudur-ozdemir,-mevsimlik-isci-cocuklari-ile--(4).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber