MOZAİK SÖVEDE MUHTEŞEM DÖNÜŞ

MOZAİK SÖVEDE MUHTEŞEM DÖNÜŞ
İnşaat sektörün de geçmiş yıllarda cam altları ve bina süslemelerinde sık kullanılan ve son yıllarda yerini mermer ve granit'e kaptıran mozaik söveler, son zamanlarda yeni teknoloji ile uyumlu biçime döndü.

İnşaat sektörün de geçmiş yıllarda cam altları ve bina süslemelerinde sık kullanılan ve son yıllarda yerini mermer ve granit'e kaptıran mozaik söveler, son zamanlarda yeni teknoloji ile uyumlu biçim de inşaatlarda Mozaikçi Mustafa ve Yusuf Gül Kardeşler ile yerini daha ucuz, daha kaliteli yapılar ile yerini yeniden ve hızla alırken, mozaik yapıların dönüşü de dikkat çekiyor.

Geçmiş yıllarda özellikle İnşaatlarda kullanılan söve özellikle eski taş binalarda pencere ve kapı boşluğunun sağlam durabilmesi için blok taşlardan yapılırdı. İnşaat teknolojisi ilerledikçe, yapıdaki bu tür uygulamalar kullanılmamaya başlanmış ve tarihin tozlu raflarında ki yerini almaya başlamıştı. Mozaik sövelerin yerini son yıllarda hem ucuzluğu ve hem de zaman kazanılması adına yerini mermer ve granitlere bırakmıştı.

mozaik-sovede-muhtesem-donus-(4).jpg
Ancak mermer ve granitlerin aşırı zamlanması ve pahalanmasının yanı sıra tedarikinde ki sıkıntıların artması ile inşaat sektörü yeniden mozaik sövelere hızlı dönüş yapmaya başladı .Çarşamba' da mozaik söve yapımı da teknolojiye uyumlu ve daha ucuz olması ile yerini yeniden sağlamlaştırmaya başladığı gözleniyor. Mozaik'in mermere göre daha sağlam olması ve ucuzluğu ile kendini yenilenmiş malzemeleri ile dikkat çekiyor.

Çarşamba'ya mozaik söve ve denizlik yapımını yeniden dönüşünü sağlayan Mozaikçi Gül Kardeşler Mustafa ve Yusuf Gül, son zamanlarda mozaik söve, denizlikler ve süslemelerde inşaatlarda büyük bir rağbet oluşmaya başladı. Bu meslek yok olmaya başlamışken iki kardeş inatla sürdürdük ve kendimizi teknolojiye uydurarak müteahhitlerin son dönemlerde en çok aradığı çalışmalar içinde yerimizi almaya başladık" diyerek şöyle devam etti.

mozaik-sovede-muhtesem-donus-(1).jpg

 Mustafa Gül, "Biz bu meslekte iddialıyız iyi iş çıkartıyoruz. İnşaatlarda denizlik, çatı kenarları, balkonlar, arazi  ve bina çevre duvarların da mozaik çalışmalarımızı yapmaktayız. İnşaat yapımın da son yıllarda özellikle balkonların cam balkon olmasından kaynaklı mermerle yapım da sıkıntılar yaşanıyor. Ama mozaikle yapılan balkonlarda sağlamlığın yanı sıra cam balkonlarda daha sağlam ve kaliteyi de beraberinde getirdiği gibi fiyat olarak da mermer ve granite karşı çok çok ucuz maliyete sahiptir." diyerek devam etti.

mozaik-sovede-muhtesem-donus-(2).jpg

 Gül, "Son yıllarda inşaat alanında başlayan hızlı yapılaşmada müteahhitlerin de tercihi mozaik balkonlar olmaya başladı. Son yıllarda nefes alacak vaktimiz olmuyor. Gerçekten ilgi büyük. Geçmiş yıllarda ki mozaikten farklı bir çalışma yapıyoruz. Beyaz çimento ile yaptığımız mozaik balkon ve denizlikler hemen fark ediliyor ve beğeniliyor. Fiyat olaraksa metresini şimdilik 3-4 liradan yapıyoruz. Mermer ve diğer yapı malzemelerine göre hem daha kaliteli hem de ucuzluğu il ömürlük çalışma olması nedeni ile inşaatların vazgeçilmezi mozaik yeniden döndü diyebilirim" ifadelerini kullandı.

HABER- FOTO: Nurhan GÜZEL- Nuri ŞEKER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber