MOBİLYA SEKTÖRÜNDE YENİLİKÇİ ADIM

MOBİLYA SEKTÖRÜNDE YENİLİKÇİ ADIM
Çarşamba İlçesi’nde yıllardır orman ürünleri kulvarında hizmet sunan Dostlar Orman Ürünleri, Çarşamba İlçesi’nde kurdukları yeni Ebatlama ve Bantlama Tesisi ile mobilyacıların işlerini kolaylaştırıyor.

Çarşamba İlçesi’nde 1986 yılında hizmete başlayan Dostlar Orman Ürünleri, ilçede mobilya sektöründe hizmet veren Kale Mobilya ile bir ilke imza attı. Samsun merkezde faaliyette olan ve geçtiğimiz yıllarda başka bir firmanın açarak faaliyete başladıkları Ebatlama ve Bantlama Tesisi’nin ikincisini Dostlar- Kale Ebatlama ve Bantlama Tesisi’ni Çarşamba İlçesi’nde yeni ve büyük bir tesis daha kurulmasına imza attılar. Çarşamba Sanayi Sitesi’nde kurulan Dostlar- Kale Ebatlama ve Bantlama Tesisi’nin 500 Bin TL’ye yakın maliyetle kurulduğu belirtilirken, mobilyacıların ölçü kesimlerini dijital ortamda kolaylaştıran bir makinenin Çarşamba İlçesi’ne kazandırıldığı öğrenildi.  

Dostlar Orman Ürünleri olarak ağaç sanayisi üzerine çalıştıklarını yıllardır hizmet verdiklerini anlatan Firma Sahiplerinden Kerim Dikkol, “ Muhsin ustayla kafa kafaya verdik ve bir ebatlama tesisi kurmaya karar verdik. Tesisimizi Çarşamba’da kurduk ve yola çıktık. Yıllardır sürdürdüğümüz işimizde yenilikler yapmayı düşündük. Allah’ın izniyle başarılı olacağımızı düşünüyoruz. Müşterilerimize daha kaliteli ve temiz bir hizmet sunmayı hedefliyoruz. Çarşamba İlçesi’ne kurduğumuz tesisimizin maliyeti 500 bin TL’ye yakın miktarda. Ayrıca 3 tane sigortalı işçi çalıştırmaktayız. Müşterilerimize daha da kaliteli işçiyi sunmayı amaçlıyoruz.Bize ölçü verildiğinde en verimli ve kısa süre içerisinde işi tamamlamanın amacıyla çalışıyoruz. Mobilyacıların getirdiği ölçüleri en seri ve kısa süre içerisinde teslim ediyoruz. Gelecek için de planlarımız var. İlerleyen zamanlarda çok delikli, CNC kesim işlerini de hedefliyoruz. Firmamızda daha fazla işçiyi nasıl çalıştırabiliriz bunun hedefini kuruyoruz. Umarım başarılı oluruz” şeklinde konuştu.

İşyerlerinin henüz resmi açılışını gerçekleştirmediklerini ancak müşterilerine hizmet sunmaya başladıklarını söyleyen Dostlar- Kale Ebatlama Bantlama sahiplerinden Kerim Dikkol, en kısa sürede tesisin resmi açılışını da en görkemli şekilde yapacaklarını söyledi. Dikkol ayrıca, Çarşamba ilçesi dışında Samsun’da ikincisi kurduğumuz tesisimize Terme, Salıpazarı, Ayvacık, Ünye gibi çevre ilçelerden de müşterilerimizi bekliyoruz ifadelerini kullandı.

Dostlar- Kale Ebatlama ve Bantlama Tesisi’nin Çarşamba ilçesinde mobilya sektöründe büyük bir ivme kazandırdığını dile getiren Muhsin Usta, "Yeni tesisimiz ile birlikte özellikle Çarşamba ilçemizde faaliyet gösteren mobilyacı ve dekor hizmetlerinde bulunan esnaflarımızın yanı sıra Ayvacık, Terme, Salıpazarı ve hatta Tekkeköy ilçelerinde ki esnaflara hizmet vereceklerini dile getirdi.

Firmanın vizyonu ve geçmişi hakkında bilgiler veren Firma sahiplerinden Kerim Dikkol’un oğlu Samet Dikkol ise, “Babam, Kerim Dikkol’un 1986 yılında ilk işyerini kurduğunda belirli bir süre çalışıp Marangozlar Odası Başkanlığ’nı üstlenmiştir. O dönem bu kadar başarılı ve tanıtım bir marka olacağını tahmin etmek zordu. O tarihte alınan isimler DİKKOLLAR MOBİLYA İMALATI, DOSTLAR MOBİLYA İMALATI ve DOSTLAR MOBİLYA SHOWROOM’dur. Şuan itibariyle ise DOSTLAR ORMAN ÜRÜNLERİ MOBİLYA MALZEME SATICILIĞIDIR. Bu işletme insanların en büyük ihtiyacı olan huzurlu, özgün ve keyifli yaşam alanları yaratma misyonu ile kuruldu.  Bu tarihten sonra 2005 yılından itibaren oğulları Murat Dikkol ve Samet Dikkol’un sektöre girmesi ile daha güzel modern ve çağa uyum sağlayacak teknolojiler ile müşterilerinin ihtiyaçlarını çağın gereksinimleri ile birleştirip karşılamaya başladı.

Bizler ise babamızdan aldığımız bu emaneti gerek ağabeyim Murat Dikkol’un gerek çalışma arkadaşlarımızın emekleriyle daha ileriye götüreceğiz. Ağabeyim Murat Dikkol’un başında olduğu Dostlar – Kale Ebatlama Bantlama tesisi ve benim başında bulunduğum Dostlar Orman Ürünleri ile beraber babamızın kurduğu bu işletmeyi yenilikleriyle öne çıkan, çeşitliliği fazla olan, modern çağa uyumlu daha iyi hizmet verebilecek şekilde dizayn ederek kaliteli ürün anlayışıyla yolumuza devam edeceğiz. Gerek mobilya sektöründe gerekse Orman Ürünleri sektöründe her yıl yeni ürün çeşitlerimizle ve tüketici odaklı hizmeti ilke edinerek müşteri memnuniyetini maksimum seviyeye çıkarmak için çalışarak geniş ürün yelpazemizle siz değerli müşterilerimizin hizmetinde olacağız.” Dedi.

HABER-FOTO: Nuri ŞEKER

mobilya-sektorunde-yenilikci-adim.jpgmobilya-sektorunde-yenilikci-adim-(2).jpgmobilya-sektorunde-yenilikci-adim-(1).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber