MMO’dan öğrencilere tasarım eğitimi

MMO’dan öğrencilere tasarım eğitimi
Makina Mühendisleri Odası(MMO) Samsun Şubesi, öğrenci üyelerine yönelik "Bilgisayar Destekli Tasarım ve Bilgisayar Destekli Üretim" eğitim program başlattı

MMO Samsun Şubesi CAD/CAM Laboratuvarı'nda düzenlenen eğitim 12 hafta sonu devam edecek. Öğrenciler tarafından ilgi gören eğitime Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü'nde eğitim-öğretim gören 22 öğrenci üye katılıyor. Bilgisayar Destekli Tasarım ve Bilgisayar Destekli Üretim Eğitim ile ilgili olarak bilgi veren Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube Öğrenci Üye Komisyon Başkanı Doğancan Üzüm, "Okul yaşantımız ve iş yaşantımız arasındaki geçecek olan süreçte okulumuzun yanı sıra, bizlerin bilgi birikim ve donanımlarını artırma çabası içerisinde olan MMO Samsun Şube ile Öğrenci Üye Komisyonu olarak beraber çalışıp Öğrenci Üyelerin ihtiyaçlarına göre kurslar, seminerler ve teknik geziler düzenliyoruz. Bu etkinlikler bundan sonra da devam edecektir" dedi.

MMO Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan ise yaptığı açıklamada, "Öğrencilerimizin gelecekte yer alacakları iş yaşamına hazırlıklı olarak başlayabilmesini önemsiyoruz. Rekabetin yoğun yaşandığı, farkındalık yaratabilen ve donanımlı olanın önünün açık olduğu iş yaşamında öğrencilerimizin almakta oldukları rutin eğitimin yanı sıra yabancı dil eğitimlerine ağırlık vererek ikinci hatta üçüncü yabancı dile sahip olabilmek için uğraş vermeleri gerekiyor. Tasarım ve inovasyon kabiliyetlerini geliştirmeye yönelik eğitimlere yönelinmesi gerekir. MMO Samsun Şube olarak Öğrenci Komisyonumuzla koordineli olarak öğrenci üyelerimizin mesleki ve sosyal gelişimine yönelik çalışmalara devam edeceğiz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir