"Mızıkacı" Törenle Eğitime Açıldı

Mızıkacı Törenle Eğitime Açıldı
Çarşamba' da "29 Ekim'de 29 Öğretmeni ile birlikte Çarşamba Mızıkacı Sanat Eğitim Danışmanlık ve Etüt Merkezi" kapılarını düzenlenen çeşitli etkinliklerle sanat sever öğrenci ve ilçe halkının hizmetine açtı

İlçede ilk olma şansını ilçede sanata değer veren öğrenci ve vatandaşlar için "Mızıkacı Sanat Eğitim Danışmanlık ve Etüt Merkezi" Karaman’ın Ermenek ilçesi Güneyyurt beldesinde su baskını sonucu madende mahsur kalan işçiler düşünülerek sessiz ve sedasız sade bir törenle açıldı. İlçede yıllardır Öğretmenliğin yanı sıra çeşitli kurumlarda ve Okul etkinliklerinde Müzik programları tanınan Mehmet Orhan önderliğinde açılışı yapılan "Mızıkacı Sanat Eğitim Danışmanlık ve Etüt Merkezi", kursiyer öğrencileri açılış öncesinde bina girişinde kemanlarla kısa bir gösteri düzenlediler.

Daha sonra açılışını Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz'ın birlikte kurdele keserek gerçekleştirdiler. Açılışta konuşma yapan Başkan Akgül, "Bu gün burada güzel bir hizmet daha ilçeye kazandırılıyor. Ancak karaman' da yaşanan talihsiz kaza nedeni ile ülke genelinde ertelenen tüm etkinlikler gibi mızıkacı açılışında ki müzikli bölüm de ertelendi. bu güzel davranışları ve duyarlılıkları nedeni ile işletme sahiplerine teşekkür ediyorum. Kaza da  madende kalanların en kısa sürede sağ salim kurtulmalarını diliyorum. Bu vesile ile bu gün burada açılışını yaptığımız işletmemizin de hayırlara vesile olmasını diliyor bol kazanlar temenni ediyorum" dedi.

Başkan Akgün' den sonra konuşan ÇTSO Başkanı  Ahmet Yılmaz ise Başkan Akgül'ün dilek ve temennilerine katıldığını belirterek, hayırlı olsun dileklerini dile getirdikten sonra Mızıkacı'nın kurdelesini keserek hizmete açtı. Açılıştan sonra Etüt merkezine çıkan protokol ve davetliler bina içinde eğitimde verilecek tüm etkinlikleri yerinde görerek bilgi aldılar. Açılış davetlilere sunulan ikramlar sonrasında sona erdi.

Mızıkacı Sanat Eğitim Danışmanlık ve Etüt Merkezin de Gitar, Piyano, Bağlama, Klarnet, Bateri, Akordiyon yanın da Güzel Sanatlara hazırlık kursları verilecek olup her yaş resim hobi kurslarının yanı sıra TEOG, YGS,LYS,KPSS ve DGS kursları çerçevesinde Matematik, Geometri, İngilizce, Fizik, Kimya, Biyoloji, Türkçe, Tarih ve Coğrafya kursları bire bir 2,3 ve 3'lü gruplar halinde verilecek yeni bir merkez olarak ilçe de hizmet verilecek.

mizikaci-acildiii-(1).jpg

 

HABER-FOTO: Kenan GÜN- Nurhan GÜZEL- Nevin MUTLU- Başak SAĞIR

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber