Mithat Yılmaz Okulu "Bilim Fuarı" büyüledi

Mithat Yılmaz Okulu Bilim Fuarı büyüledi
Mithat Yılmaz Ortaokulu yemekhane binasında gerçekleştirilen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı coşkuyla kutlanırken öğrencilerin bir birinden güzel çalışmaları dikkat çekti.

Yaptığı başarılı çalışma ve projelerle ilçemizin öne çıkan okullarından olan Çarşamba Mithat Yılmaz Ortaokulu idareci, öğretmen ve öğrencilerinin katkılarıyla hazırlanan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nın açılışı büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Bilim fuarının açılışına İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir,  Çarşamba Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Turgut Güney, İlçede görev yapan Okul Müdürleri, STK Temsilcileri, veliler ve çok sayıda davetli katıldı.

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarında; 18 Fen Bilimleri, 13 Matematik, 2 Sosyal Bilgiler ve 2 İngilizce olmak üzere toplam 35 adet proje sergilendi.  Bilim Fuarının yanında Görsel Sanatlar ve Teknoloji Tasarım sergisi de yapılırken, fuar adeta şenlik havasında geçerken, bilim fuarına çevre okullar yoğun ilgi göstermesi dikkat çekti.  

Programa katılanlar proje sorumlusu Fen ve Teknoloji Öğretmeni Ayfer Özaltun ve Matematik Öğretmeni Deniz Yavuz eşliğinde öğrencilerin bilim fuarında sergiledikleri projeleri incelediler. Fuarda sergilenen projeler hakkında öğrencilerden detaylı bilgiler alırken, Okul projelerinin öğrencileri daha çok heveslendirdiği ve gelecek yıl daha büyük ve farklı projelerle Samsun'u Türkiye tanıtım etkinliğinde başarı ile tanıtacaklarına iddialı olduklarını dile getirdiler.

Çeşitli projelerle fuara katılan öğrenciler, her yıl olduğu gibi bu yıl da TÜBİTAK fuarı için hazırlandıklarını hazırlık aşamasında okullarında ki sorumlu öğretmenlerden büyük destek aldıklarını dile getirdiler. Ancak bu yıl TÜBİTAK'ın desteği dışında kendi imkanları ile yaparak sergiledikleri  projelerde deneyimsizliklerini gördüklerini ve eksiklerini gelecek yıl daha iyi tespit edip bunları tekrarlamadan önümüzde ki yıl daha da projelerini geliştirerek dikkat çeken projeler ile daha başarılı olacaklarını dile getirdiler. 

Bilim fuarına katılan misafirler ise öğrencilerin birbirinden farklı projelerini yakından inceleyip dikkatlice bilgi aldıktan sonra geleceğin dahileri ilk adımını attı bir daha ki yıl daha güzel ve daha dikkat çeken projelerle Mithat Yılmaz Okulu adını hem İlçe ve Samsun' da hem de Ülke genelinde duyuracak kabiliyette öğrenciler olduklarına ve başarılı olacaklarına inandıklarını dile getirdiler.  Bilim fuarının açılışı konuklara yapılan ikramlar ile son buldu.

HABER- FOTO: Nuri ŞEKER- Kenan GÜN222.20160601104703.jpg333.20160601104927.jpg444.20160601104951.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber