Minikler, Protokole Masal Anlattı

Minikler, Protokole Masal Anlattı
Çarşamba Tarihi Ev önünde, 'Telafide Bende Varım' programı kapsamında, Değirmenbaşı Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan resim sergisi ve masal anlatımı gerçekleşti.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan 'Telafide Bende Varım' programı kapsamında, Değirmenbaşı Ortaokulu yedinci sınıf öğrencileri tarafından Çarşamba Tarihi Ev önünde hazırlanan resim sergisi robotik kodlama ve masal anlatımı gerçekleşti.
a-004.jpg

Öğrencilerin, robotik kodlama kursunda aldığı eğitimler ve öğretmenlerinin katkıları ile yaptığı 'Mrobot' isimli robot hakkında ve kullanılan malzemeler hakkında bilgi alışverişi yapılmasının ardından altıncı ve yedinci sınıf öğrencilerinin hazırladığı resim sergisi incelendi. Öğrenciler, yaptıkları her bir resimlerin masallarını protokole anlattılar.
b-005.jpg

'Bizim masallarımızın sonucu güzel biter'
Öğrenci ve velilerin katılım sağladığı 'Telafide Bende Varım' programı kapsamında hazırlanan resim sergisi, robotik kodlama ve masal anlatımı töreninde yerli masallara daha özen gösterilmesi gerektiği hakkında konuşan Çarşamba Kaymakamı Şükrü Yıldırım, "'Telafide Bende Varım' programı, eğlenerek öğretiyor. Bizim masallarımız ile Batı tarafındaki masallar arasında fark var. Bizim geleneklerimiz, göreneklerimiz ve masallarımız devlet demektir. Toplumu ayakta tutan ve geçmiş ve geleceği ayakta tutan şeylerdir. Bizim masallarımızın sonucu güzel biter. Fakat Batı masallarına bakıldığında, çıkarcılık göz önündedir. Bizim masallarımızda kardeşlik ve, birlik beraberlik ön plandadır. Siz eğitimci olarak bu konuya dikkat edip bizim kendi masallarımızı ön plana almalısınız. Burada gördük zaten. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
c-004.jpg

'Okula gitmek üzerimize vacip oldu'
'Telafide Bende Varım' programının hayatlarının bir parçası olduğuna değinerek öğretmen ve öğrencilere teşekkür eden Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, "Değirmenbaşı Ortaokulu'nda böyle bir faaliyet olduğunu duydum. Bu tadımlık oldu. Artık okula gitmek üzerimize vacip oldu. Okulda bu faaliyetleri bizzat yerinde görmek daha keyif verici olacak diye düşünüyorum. 'Telafide Bende Varım' programı aslında eğitim felsefesinin hayatımıza girdiğini gösteren bir çalışma. Aslında tatil dönemindeyiz ama öğrenmeye devam ediyoruz. Sokakta, caddede, insanların ve hayvanların arasında öğreniyoruz. Bu durumda her yeri, her nesneyi öğrenme objesi haline getirmiş oluyoruz. Bu anlamda, programı hazırlayan tüm arkadaşlarımı, okulumuzu, bu faaliyete katılan siz öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Başarılarınızdan dolayı tebrik ediyorum.

Gerçekleştirilen resim sergisi ve masal anlatımı yapılan programa, Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Taner Özden, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir ve Değirmenbaşı Ortaokulu müdürü, öğretmen ve öğrenciler katılım sağladı.

HABER: Yağmur AYAN - Büşra KOCATAŞ - Nurhan GÜZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir