Minikler için ders zili çalıyor

Minikler için ders zili çalıyor
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından uygulamaya konulan uyum eğitimi programı kapsamında İlkokul 1. Sınıfa kayıt olan öğrenciler 8 Eylül Pazartesi günü ders başı yapacak.

Türkiye genelinde olduğu gibi Bursa’da da ilkokul 1. Sınıfa başlayacak öğrenciler için ders zili bir hafta erken çalacak. MEB tarafından uygulamaya konulan uyum programı kapsamında Bursa’da yaklaşık 45 bin öğrenci 8 Eylül Pazartesi günü ders başı yapacak.

Minik öğrencilerin ve ailelerin heyecanlarını paylaştıklarını belirten Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, “Minik öğrencilerimiz Pazartesi günü uyum programı kapsamında eğitimlerinin ilk basamağına adım atacaklar. Bir hafta boyunca okullarını, öğretmenlerini ve sınıf arkadaşlarını tanıyacaklar. Eğitim öğretim yılının hem öğretmenlerimiz, hem de öğrencilerimiz için güzel geçmesini temenni ediyorum” dedi.

Sarıkaya, “Bazı velilerimiz bu duyguyu ilk defa yaşıyor ve tatlı bir telaş içerisindeler. Eğitim süreci, işbirliğinin en üst düzeyde olması gereken bir süreçtir. Velilerimizin çocuklara ‘okula başlamanın’ doğal bir olay olduğunu anlatmaları, ilk günlerinde onları yüreklendirmeleri hem kendilerine hem çocuklara hem de bizlere yarar sağlayacaktır” dedi.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, ayrıca Anaokulu öğrencilerinin de uyum programı çerçevesinde 8 Eylül Pazartesi günü okullarına başlayacağını söyledi.

Öğrencilerin bir hafta boyunca sadece öğlene kadar 2 saatlik uyum programına alınacağı, bu yıl orta bir ve lise birinci sınıflara başlayan öğrencilerin de uyum programı kapsamında bir hafta erken ders başı yapacağı öğrenildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Eğitim