Milli Piyango ihalesi bugün

Milli Piyango ihalesi bugün
Milli Piyango İdaresi'ne ait şans oyunlarının özelleştirme ihalesi bugün yapılacak

Milli Piyango İdaresi'ne ait şans oyunlarının lisans verilerek özelleştirilmesine ilişkin ihale bugün saat 16.00'da gerçekleştirilecek. Milli Piyango İdaresine ait olan şans oyunları lisansının 10 yıl süre ile topluca verilmesi suretiyle özelleştirilmesi ihalesine, Net Şans-Hitay Ortak Girişim Grubu, ERG-Ahlatcı Ortak Girişim Grubu, Turkish Lottery Holding B.V'nin teklif verdi. İhale sonucu lisans hakkını alan, 10 yıl olan lisans süresince her takvim yılı için elde ettiği hasılattan yüzde 25, diğer gelirlerin brüt tutarı üzerinden de yüzde 28 pay alacak. Lisans sahibinin, lisansa konu faaliyetleri gerçekleştirmek için yapacağı her türlü işletme, yatırım ve finansman giderleri ile dağıtım kanallarına ödeyeceği satış komisyonu, ikramiye ödeme primleri ve benzerleri bu orana dahil olacak.

Milli Piyango İdaresinin sahip olduğu yazılım, donanım ve oyun terminalleri gibi hiçbir varlık, lisansın ve özelleştirmenin konusu olmayacak.

Lisans sahibi, Milli Piyango İdaresi tarafından pazara sunulmuş mevcut oyunları oynatmaya ve söz konusu oyunlara ait logoları ve isimleri kullanmaya devam edebileceği gibi pazara yeni oyunlar da sunabilecek.

Milli Piyango'nun şans oyunu satış gelirleri 2012'de 2 milyar 215 milyon lira olmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Ekonomi