Milli güreşçiden ziyaret

Milli güreşçiden ziyaret
Gençlerde aldığı derecelerle Türkiye’nin gururu olan Milli Güreşçi Serkan Aydemir memleketi Çarşamba’ya gelerek Çarşamba Metro Turizm işletmecisi Cemalettin Durmuş’u ziyaret etti

 

HABER-FOTO: Serkan KARAHAN

Türkiye Gençler Milli Güreş Takımda aldığı derecelerle adını Türkiye Güreş sporuna kazandıran Çarşambalı güreşçi Serkan Aydemir Çarşamba’da Çarşamba Metro Turizm işletmecisi Cemalettin Durmuş’u ziyaret etti.

21 Yaşındaki Milli Güreşçi güreşe Çarşamba Şehit Nuri Pamir İlköğretim okulunda okuduğu yıllarda başladığını belirtirken, daha sonra çeşitli kulüplerde oynadıktan sonra Milli Takıma seçildiğini kaydetti. Serkan Aydemir’in güreş kariyeri başarılarla dolu. Aydemir, 2009 yılında Gençlerde Türkiye ve Avrupa şampiyonu olurken, 2010 yılında gençlerde yine Türkiye Şampiyonluğu ve katıldığı yaklaşık 5 uluslararası turnuvada birinciliğe ulaşıyor.

Aldığı başarıların ardından 2011 yılında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetlisi olarak diğer sporcu arkadaşları ile birlikte Köşke çıkan Aydemir’in başarı karnesine eklemek istediği bir diğer başarı ise Olimpiyatlar. Son dönemde Güreşin Olimpiyatlardan kaldırılması yönündeki Olimpiyat komitesinin ortaya attığı düşüncenin çok saçma olduğunu dile getiren Aydemir, “Olimpiyat geleneği Yunanistan’da ilk ortaya çıktığı dönemden itibaren var olan bir spordur güreş. Güreşi olimpiyatlardan çıkarmak olimpiyatları bitirmek olur. Diğer taraftan Türk sporu için büyük başarı kazandığımız spor dallarından biri Güreş. Güreşin olimpiyatlardan çıkarılması Türk sporuna darbe olur” dedi.

Çarşambalı genç güreşçilere güreşin en büyük değerinin çalışmak olduğunu hatırlatan Aydemir, Kendi adınıda Mustafa Dağıstanlı gibi Türkiye güreş tarihine kazımak istiyor. Çarşamba Metro Turizm işletmecisi Cemalettin Durmuş’u yapılan ziyaretten kaynaklı duydukları memnuniyeti dile getirirken, güreşçi Serkan Aydemiri başarılarından kaynaklı tebrik etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber