Milli Eğitimin bilmişlikleri!

Milli Eğitimin bilmişlikleri!
2015 /2016 Eğitim Öğretim Yılı başladı başlamasına da, sancılı başladı. Hemen her yıl bir aksilik olmadan eğitim sezonuna zaten başlamak nasip olmuyor ülkemizde ve ilçemizde...

Bu yıl da öğrencilerin yemek ve temizlik işleri ile ilgili yapılan İHALE şartnameye uygun olmaması nedeni ile şikayet üzerine iptal edilmiş.

Yani Okula başlayan çocuklar AÇ BIRAKILDI...

Neden?

Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü personellerinin Müdürden işi çok daha iyi bilmesindenmiş. Peki o zaman İlçe Milli Eğitim Müdürü neden o makama atanıyor?!.

EKAP muhabbeti ile sınırlandırılan ve ne yazılıp yazılmadığı görülmeyen, ihaleye kimlerin katılıp katılmayacağı bilinmeyen, istediği isimlerin ihaleye girmesi sağlanması için mi?

Başka açıklaması var mı varsa söyleyin aktaralım beyler...

Tüm yurtta ve Samsun' da resmi ilan ihaleleri gazetelerde ilan verilerek duyurulurken, bizim acar, devletin parasını kendi cebinden çok düşünen bir kaç uyanık(!) daha az çalışmak, daha çok babalarının fındık tarlasında fındık toplamaya zamanımız kalsın muhabbeti(!) ile kanuni değil kolay yolu bulmuşlar...

Kaldı ki taşıma ihalesine eğer ki paramız olsa itiraz edip şikayet edebilseydik o ihale de yüksek ihtimalle iptal yoluna gidecekti. Çünkü taşıma ihalesi baştan başa pis kokularla dolu.

İhaleyi birleştir, sonra bölüştürerek ihale et. Kendi, tanıdığın, bildiğin firmalara hem de. Sayısı ve köyleri (pardon mahalle oldular) bile belli olsun.

Kanun der ki; Birleştirilen ihale bir kurum ya da kişi alabilir, parçalara bölerek ihale edemezsin. Kanunda der ki; Parçalayacaksan, birleştiremezsin.

MEB'in kısmi ihale muhabbeti kendi yandaşları için mi uygulanma muhabbetidir çözemedik gitti. Bir de piyasa muhabbeti var o bambaşka bir sorun, muallak...

Konuyu defalarca Samsun Valiliğine, İl milli Eğitim Müdürlüğüne ve kaldı ki MEB' e kadar taşıdık. Ama geleceğin bilim adamlarını, gençlerini yetiştirme sözü veren yetkililerin hepsi Çarşamba MEM' in yazısını aynen bize yolladı. Çalışmadıkları için kolay yol hep ilk tercihleri. Çalışmak değil yatarak iş yapmak.

Hadi bakalım MEB bir aylık maaşlarını bu zât'ların vermesin bakın ne oluyor. Devletin parasını o kadar çok düşünüyorsalar .

Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin'le görüşüp konuyu ve daha fazlasını da kendisine ilettik. Haftalar geçti hala "TIK" yok.  Yani "körler, sağırlar birbirini ağırlar" muhabbeti devam ediyor.

Bu nedenle aklıma hemen bir kaç ay önce kaleme aldığım ŞEN ORTAKLAR konusunu getirdi.

Şen Ortaklar her konuda birlikte hareket ediyordu ya! Atanacak isimleri, yollanacakları falanı filanı ayar çekiyordular ya! Kaldı ki onu Şen Ortaklar getirmek için az boğuşmadılar hatırlarsanız.

Kaldı ki; okul Müdürlüğü başka bir kaos...

Koca Milli Eğitim çelik çomak oyununa çevrildi, çocuk oyuncağı gibi paçavra haline getirildi yetmedi Bakanın kararname çıkartması misali bir müdür için kaç defa atama yazısı çıkartıldı. Hepsi hüsran olunca, merkez Valisi misali merkez müdürü olarak atandı.

Merkezde ki müdürden ne beklenir ki!

Ha adamın bilmem nereden akrabaları varmış akıllı olmalıymışız. Gel böyle insanlara geleceğin çocuklarını emanet et...

Ve gelinen sonuç: İhale şartnameye aykırı veya şartname eksik...

Kim takar ihale şartnamesini. Kim takar KİK, EKAP, BİK kanun maddelerini. Şen Ortaklar ile Milli Eğitim Müdürü bir birine su taşımıyorlar mı? Geçen yıl Samsun Valisi Sayın İbrahim Şahin'in inat ve ısrarlı söylemlerine rağmen EĞİTİMDE Kİ BAŞARIMIZI GÖRDÜK! YERLERDE SÜRÜNDÜ. BU YILI HİÇ DÜŞÜNEMİYORUM...

Kaldı ki geçen yıl kaç çocuğumuz sınıf tekrarı ile mükafatlandırıldılar. Bu sene sanırım okulu terk ettirirler. Bu konu da Sayın Girgin' de ama o da hala uykudan uyanamadı gitti.

Pis kokular ayyuka çıktı, lağım bile temiz kokar oldu bu işlerin yanında beyler....

Soruşturma, araştırma yapın. Hırlısı, hırsızı, dürüstü, yanlışı bulup çıkartın. Okulların açıldığı gün ihale eğer ki şartnameye uygun değil diyerek iptal ediliyor, çocuklar yemeksiz ve temizlikten yoksun bırakılıyorsa, bir de düşünün servisler gelmeseydi (ki bazı okulların hali hazırda servisleri hala belli olmamış nasıl ihale edildi ise) demektir ki bu ilçe ve il MEM'in balıkları baştan kokuşmuş...

Bakan Nabi Avcı, bu pislikleri duyar mı bilmem ama Çarşamba' da eğitim içler acısı. Çocuklar aç, çocuklar servissiz ve çocukların eğitim kalitesi yerlerde sürünüyor. Kişiye endeksli eğitim değil, ülkeye endeksli, geleceğe yönelik eğitim bekliyoruz.

Sayın çok yetkili ve etkili sözde ve Merkez Müdürü...

KAPİŞŞŞŞ...

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın…

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber