"Milletvekilinin de saçmalama hakkı vardır"

Milletvekilinin de saçmalama hakkı vardır
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “Mahkemeler Sayın Kılıçdaroğlu'nu hakaret ve iftiradan dolayı epeyce bir tazminata mahkum etti. Hakkında pek çok da ceza ile ilgili fezleke var ama buna rağmen Kılıçdaroğlu hakaret, sövme ve iftiradan maalesef geri durmuy

 

Bir gazetecinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Wikileaks belgeleri üzerinden yaptığı açıklamaları sorması üzerine Bozdağ, Kılıçdaroğlu'nun iftira konusunda mahir olduğunu savunarak, “Şu anda Meclis'te hakkında bulunan fezlekelere bakarsanız bunların büyük bir kısmı hakaret, sövme ve iftira içerikli fezlekelerdir. Bu anlamda Türkiye'de açılmış pek çok iftira davası var. Bunlardan mahkum oldu. Yozgat Belediye Başkanı da bir iftira davası açmıştı, ondan da mahkum oldu. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı dava açtı, mahkum oldu. Malatya merkez ilçe başkanımız açtı, mahkum oldu. Mahkemeler Sayın Kılıçdaroğlu'nu hakaret ve iftiradan dolayı epeyce bir tazminata mahkum etti. Hakkında pek çok da ceza ile ilgili fezleke var. Ama buna rağmen Kılıçdaroğlu, hakaret sövme ve iftiradan maalesef geri durmuyor. Bu da bir başka büyük bir siyasi iftiradır” ifadelerini kullandı.

Bozdağ, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin hükümetin İmralı'dan medet umduğu yönündeki açıklamalarına ilişkin olarak, “Kimsenin bir yerden medet umduğu yok. İmralı'dan medet umma diye bir şey söz konusu değil. Sadece terörü bitirmek için Türkiye'de yapılması gerekenler varsa bunları yapıyoruz Vatandaş terörün bitmesini ve bitirilmesini istiyor. Vatandaşımız, bunun yöntemine dair bir şey söylemiyor, 'Bunu bitirin' diyor. Terörü bitirmek için atılması gereken adımlar varsa bunların tamamı ülkenin hayrına ve yararına adımlardır. Bunları atmaktan tereddüt etmeyeceğiz. Bahçeli, bunu istismar etmeye devam edebilir ama biz bu ülkenin hayrına ve yararına olduğu kanaatine vardığımızda Abdullah Öcalan olabilir, başka tür görüşme olabilir, geçmişte yapıldı, bundan sonra da ülkenin hayrına ve yararına olacaksa yapılır” değerlendirmesini yaptı.

"MİLLETVEKİLİNİN DE SAÇMALAMA HAKKI VARDIR"

CHP'li bir milletvekilinin AK Parti'nin kapatılması için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı başvurunun sorulması üzerine Bozdağ, "Milletvekillerinin de saçmalama hakkı var. Öyle görüyorum. Bu bir saçmalık. Bir milletvekilinin parti kapatılsın diye Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına dilekçe ile müracaat etmesi işini aklım, hukuk ve siyaset mantığım almıyor. Onun için sayın vekil saçmalama hakkını kullanmış diyorum” şeklinde konuştu.Almanya Başbakanı Angela Merkel’in, İslamiyet'in Almanya'nın bir parçası olduğu yönündeki açıklamalarını değerlendiren Bozdağ şöyle konuştu:

“Bu önemli bir açıklama. İslam'ın Almanya'nın bir parçası olduğunu söylemesi önemli. Daha önce Sayın Cumhurbaşkanı da söylemişti. O zaman Sayın Merkel'in ikinci bir adım atması lazım. Şu an ertelenen afiş kampanyasını iptal etmesi lazım. İslam Almanya'nın bir parçası ise İslam'a ve Müslümanlara hakaret eden, onları terörist olarak damgalayan, Alman vatandaşlarını muhbirliğe davet eden Federal İçişleri Bakanlığının afiş kampanyasını derhal iptal etmesi lazım. Ertelemesi yetmez, ancak iptal ederse bu bir anlam kazanır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir