MİLLETVEKİLİ ZEYBEK BÜYÜKÇEKMECE’DE

MİLLETVEKİLİ ZEYBEK BÜYÜKÇEKMECE’DE
Cumhuriyet Halk Partisi Samsun milletvekili Kemal Zeybek, İstanbul Büyükçekmece de Samsunlular la buluştu. Yoğun ilgi ve sevgi ile karşılanan milletvekili Kemal Zeybek, programda Samsunlulara hitaben bir konuşma yaptı

DEMOKRATİK YOLLARLA DİKTATÖRLÜK YARATIYORUZ

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun milletvekili Kemal Zeybek programda yaptığı konuşmada, “Bu organizasyonu düzenleyen, etkinliğe katılan; Yaşlısı, genci, Bayı, Bayanı herkese teşekkür ediyorum, saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Anayasa değişikliği ile getirilmek istenen partili Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi; Bu ülkenin ve Milletin hayrına değildir. Bütün yetkileri tek kişiye vererek seçimle “Diktatörlük” yaratıyoruz. “Yürütme, Yasama, Yargı” yetkileri tek kişide toplanıyor. Kuvvetler ayrılığı diye bir şey kalmayacak. Getirilmek istenen sistemde kuvvetler birliği oluşurken, karar verici tek kişi oluyor. Anayasa değişikliği ile getirilmek istenen sistemin demokrasi ile bir bağlantısı yoktur. Denge ve denetim mekanizmaları da düşünülmemiştir.” şeklinde konuştu.

SINIRSIZ YETKİLER SIKINTI YARATIR

Zeybek, “Partili Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde; Cumhurbaşkanının yetkileri; nerede başlayıp, nerede bitecek belirsizdir. Kaç yardımcı atayacak belli değil. Birden fazla olacak deniliyor. Bakanlık ve Bakan sayısı belirsiz, Kimler yardımcı ve Bakan olarak atanacak, atanma kriterleri de belli değildir.    Cumhurbaşkanı hangi nedenle olursa olsun(hastalık, yurt dışı gezileri gibi) görevinden uzak olduğu durumlarda vekâlet görevini yardımcısı üstlenecektir. Seçilmemiş siyasi sorumluluğu bulunmayan bir Bürokrata vekâlet verilmesini doğru bulmuyoruz. Bu sistemle darbelerin önü açılıyor. Vekâleti üstlenen yardımcı Cumhurbaşkanının bütün yetkilerini kullanabilecektir. Cumhurbaşkanı temel haklar hariç her konuda “Kanun Hükmünde Kararname” çıkaracaktır. TBMM yetkilerini Cumhurbaşkanı kullanacaktır. Bütçe yapma yetkisi,  Hâkimler Savcılar Kuruluna atamalar ve seçtirme, Anayasa Mahkemesinin üyelerini belirlenmesi gibi sınırsız yetkiler, partili Cumhurbaşkanına veriliyor. Bu yetkiler “DİKTATÖR” yaratır.” Dedi.

“SAMSUN KURTULUŞ KENTİ”

Milletvekili Kemal Zeybek konuşmasının devamında, “Kurtuluş savaşının ilk kıvılcımlarının çakıldığı yer Samsun dur. Emperyalizme karşı verilen kurtuluş savaşına Samsun dan başlanılmıştır. 19 Mayıs 1919 da Samsun a ayak basan GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ve silah arkadaşlarına ev sahipliği yapan, Kurtuluş savaşı önderlerini bağrına basan Muhterem Samsun Halkı; Cumhuriyetin ve Atatürk Devrimlerinin anlam, önemini bilen, Cumhuriyet değerlerine gönülden bağlı Milletimiz “REFERANDUM” da çok düşünecek ve doğru karar verecektir. 98 Yıl önce ATATÜRK ve silah arkadaşlarına ev sahipliği yapan Samsun; “REFERANDUM” da “HAYIR” diyerek, Ülkenin, gelecek kuşakların Demokratik yaşamına sahip çıkacaktır.” İfadelerini kullandı.

milletvekili-zeybek-buyukcekmece’de-(2).jpgmilletvekili-zeybek-buyukcekmece’de3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber