Milletvekili Zeybek, Bekdiğin’de!

Milletvekili Zeybek, Bekdiğin’de!
CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Bekdiğin Mahallesinde yaşanan sorunu yerinde inceleyerek girişimlerde bulundu.

Samsunun Havza ilçesinde bazı kırsal mahalle muhtarları TCDD tarafından yapılan çalışmalarda Bekdiğin Mahallesine konulmak istenen menfezlerin yetersiz olduğunu belirterek karşı çıkarak, menfezlerin yetersizliğinden dert yandılar.

Bekdiğin Mahallesinde Eski Karakol mevkiinde ve farklı mevkilerde Devlet Demir Yolları hat yenileme çalışmaları kapsamında güzergah üzerine çalışma alına gelen mahalle sakinleri ve mahalle muhtarları menfezlerin konulmasına izin vermeyeceklerini belirttiler.

Konu ile ilgili olarak Bekdiğin Mahallesi Muhtarı Şuayip Uysal TCDD yetkililerin daha önceden 5x4 menfez koymak için söz verdiklerini iddia ederek; “Burada incelemeler yapıldı. Bizden talepler alındı ve buralara 5x4 menfez konulacağı söylenerek planlamalar yapıldı. Demiryolunun aşağı tarafından arazilerimiz var.  Hayvanlarımızın, traktörlerimizin geçmesi için 5 metreye 4 metrelik menfezler lazım. Bize su şekilde söylendi. Bizlerde çalışmaların rahat sürdürülmesi için arazilerimizde dahi çalışmalarına izin verdik ve ekiplere yardımcı olduk. Şimdi buralara 1.6 metre çapında büzler koymaya kalkıyorlar. Bunlar konulduğunda ne hayvanlarımız neden bizler arazilerimize ulaşamayacağız ve büyük kayba uğrayacağız. Bizler konuyu tüm ilgili makamlara ilettik şimdi çözüm bekliyoruz.” Dedi.

Muhtarlar ve mahalle sakinleri ile ir araya gelen CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek bahse konu menfezleri inceleyerek konu hakkında mahalle muhtarları ve mahalle sakinlerinden bilgiler aldı.

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek konuyu yakından takip edeceğini belirterek; “İnşallah bu sorunun çözümünü hep birlikte bulacağız. Mahalle sakinlerimizin mağdur olmaması için elimizden geleni yaparak konuyu tüm ilgili mercilere taşıyacağız.  Buraya konulacak küçük menfezler ile yaklaşık 4 bin dekarlık bir tarım alanına ulaşım zora girecek. Buda çiftçimizin mağdur edilmesidir. Bu mağduriyetin önüne geçmek için elimizden geleni yapacağız.” Dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Siyaset