Milletvekili yemin töreni sona erdi

Milletvekili yemin töreni sona erdi
7 Haziran Milletvekili Genel Seçimlerinden sonra seçilen milletvekilleri TBMM Genel Kurulunda düzenlenen yemin töreni ile resmen görevlerine başladı

Saat 15.00’de Deniz Baykal’ın başkanlığında açılan TBMM Genel Kurulunda milletvekilleri 9 saat 45 dakika süren yemin töreni ile resmen görevlerine başlamış oldu. Renkli görüntülerin de yaşandığı yemin töreni esnasında misafir locası gün boyu dolup taşarken, ilk defa başörtülü bir milletvekili Başkanlık Divanında katip üye olarak görev aldı, ilk defa başörtülü bir milletvekili yemin etti.

Liderlerin de seçim bölgelerinin sırasına göre yemin ettiği Genel Kurulda milletvekili yeminini yanlış okuyan 6 milletvekili yemini tekrar okumak zorunda kaldı. Mazeretleri nedeniyle törene katılamayan Adana milletvekilleri Talip Küçükcan ve Rıdvan Turan, Ankara milletvekilleri Ayşe Gülsüm Bilgehan ve Ahmet Haluk Koç, Bitlis milletvekili Mezgin Irgat, Muş milletvekili Ahmet Yıldırım katıldıkları ilk bileşimde yemin edecek.

Yemin töreninin tamamlanmasından sonra Meclisin 30 Haziran Salı günü toplanması ve birinci ve ikinci tur Meclis Başkanlığı seçimlerinin tamamlana kadar oturumun devam etmesi kararı alındı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir