Milletvekili Usta’dan Zeybekçi’ye cevap

Milletvekili Usta’dan Zeybekçi’ye cevap
Samsun Milletvekili ve Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Erhan Usta, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin " Türkiye'nin kısa vadeli hem özel sektör hem de devletin borçlarına baktığınız zaman bir yıl boyunca tüm borçlarını hiçbir şey olmasa ödey

Ekonomi Bakanı Zeybekci’nin, "Kurlarla oyun oynuyorlar, geçecek bunlar. Bugüne kadar kurla ilgili hep spekülasyon olduğunu söyledik. Türkiye'nin kısa vadeli hem özel sektör hem de devletin borçlarına baktığınız zaman bir yıl boyunca tüm borçlarını hiçbir şey olmasa ödeyecek kadar rezervi var. Ekonomi Bakanı olarak biz söylüyoruz bunu. Endişe edecek hiçbir şey yoktur." Sözlerine Erhan Usta’dan yanıt gecikmedi.

REZERVLER, BORCUN %65,8'İNİ ANCAK KARŞILAR

Usta, “Sayın Bakan, üzülerek söylemek isterim ki, 2017 yılı Eylül ayı itibarıyla, Türkiye'nin kalan vadesi 1 yıldan az olan dış borç ödemesi 170 Milyar $, rezervleri ise 111,9 Milyar $ olup, rezervler bu borcun %65,8'ini ancak karşılamaktadır. Rakamlara baktığımızda, sandığınız kadar rezervimizin olmadığı aşikârdır” dedi.

SÖYLEMİNİZ ENDİŞE VERİCİDİR

Ekonomi Bakanının, "Endişe edilecek bir şey yok” sözüne de değinen Usta, “Söyleminiz, bu işten anlayanları bırakın teskin etmeyi, iyice endişelendirmektedir. Bu tarz söylemlerin faydasından çok zararı vardır. Tespitlerimizi doğru yapmalıyız. Güvenirliliğimizden ödün vermemeliyiz” diye ekledi.

ÖVÜNMEYİ BIRAKIP, TEDBİR ALMALISINIZ

İnanın, "Büyümeyi tahmin bile edemeyecekler" söyleminizin de faydasından çok zararı vardır diyen Usta, bir şeyi tahmin edememek belirsizlik kaynağıdır diye vurguladı.

Tahmin edilebilir ve öngörülebilir olmanın, ekonomik güvenin olmazsa olmazı olduğuna vurgu yapan Usta, “Tahmin edilemeyen büyümeyle övünmeyi bırakıp, bir an önce büyüme rakamlarını herkes tarafından tahmin edilebilir hale getirmek için tedbirler almanızı öneririm” diye de tavsiyede bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir