Milletvekili Usta’dan ‘Hakem’ sorusu!

Milletvekili Usta’dan ‘Hakem’ sorusu!
Samsun Milletvekili ve İYİ Parti Genel Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Usta, TBMM’de verdiği önergeyle, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na; Yılport Samsunspor’un play-off müsabakalarının ilki olan Altınordu

Samsun Milletvekili ve İYİ Parti Genel Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Usta, TBMM’de verdiği önergeyle, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na; Yılport Samsunspor’un play-off müsabakalarının ilki olan Altınordu maçına hakem olarak atanan Abdulkadir Bitigen’i sordu.

Usta, Abdulkadir Bitigen’in Samsunlular ve Samsunsporluların çok yakından tanıdığı bir isim olduğunu vurgularken, görevlendirmenin mücadeleye gölge düşürdüğünü belirtti.

Usta’nın TBMM Başkanlığına sunduğu önergeden satır başları şöyle:

 DEZAVANTAJLI DURUMA DÜŞMÜŞTÜR
TFF 1. Lig’in, özellikle 33. haftasında oynanan müsabakalarda yaşanan bir takım haksızlıklar Samsunluları ve Samsunspor’a gönül verenleri derinden üzmüştür. Averaj farkıyla Playoff’a kalan Yılport Samsunspor’un rakipleri müsabakaları, pandemiden kaynaklı yasaklar hiçe sayılarak, seyircili oynamışlar ve rakipleri karşısında haksız bir psikolojik üstünlük sağlamışlardır. Bu durum zirve yarışında, getirilen kısıtlamaların tümüne harfiyen uyan Yılport Samsunspor’u, rakipleri karşısında dezavantajlı duruma düşmüştür.

KOCA BİR ŞEHRİN VE KULÜBÜN KADERİYLE OYNAMIŞTIR
Gelinen noktada 2020-2021 sezonu 34. haftada oynanan müsabakalarla sona ermiş; Yılport Samsunspor; Altay, Altınordu ve İstanbulspor’la birlikte Playoff’a kalmıştır. Adana Demirspor ve Giresunspor ise Süper Lige çıkmaya hak kazanmıştır.

Yılport Samsunspor’un Playoff’taki ilk mücadelesi Altınordu’yladır. 18 Mayıs 2021 saat 18:00’da oynanacak olan Altınordu-Yılport Samsunspor müsabakasına Abdulkadir Bitigen atanmıştır.

Abdulkadir Bitigen Samsunlu ve Samsunsporluların çok yakından tanıdığı bir isimdir. Samsunspor’un, 2 puan farkla, TFF 1. Lig’den 2. Lige düştüğü 2017-2018 sezonunun son haftalarında oynanan Samsunspor-Boluspor müsabakasını yönetmiş ve Samsunspor’un bariz iki penaltısını vermeyerek, koca bir şehrin ve kulübün kaderiyle oynamıştır. Böylesine kritik bir müsabakada Abdulkadir Bitigen’in görevlendirilmesi mücadeleye gölge düşürmüştür.

KONUNUN SORUŞTURULMASI GEREKMEKTEDİR
Konunun TFF inisiyatifinde olduğu tarafımızca da bilinmektedir ancak T.C. Gençlik ve Spor Bakanının denetim görevi olduğu da unutulmamalıdır.Bu soruların TFF’ye, Bakanlığınız tarafından sorulması, konunun soruşturulması gerekmektedir.” Dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir