Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Milletin paketi yıllardır açık...

Milletin paketi yıllardır açık...

Milletin paketi yıllardır açık...

Bugün yazımıza tepkilere cevap olarak başlayalım. Yerel seçimler yaklaştıkça ve takvim sıkıştıkça siyasette kızışıyor. Siyaset kızıştıkça isimleri aday adaylıklarında dolaşan isimler de artıyor. Bu isimlerin bazıları havadan sudan olsun adım listede olsun başkan olamazsak belediye meclis üyeliği için birilerinin gözüne girelim düşüncesinde olurken, bazıları ise işin tamamen gırgırındalar.

Her neyse biz de seçim takviminin başlaması ile aday adayları olarak isimleri halk arasında, siyasi partilerin içinde dillendirilenlerden oluşturduğumuz bir anket başlattık. Bu anket öncesinde Ayhan Keleş ismi müthiş bir atak yaparak açık ara önde çıktı. Dün başladığımız anket ise ilk günde enteresan şekilde ilerliyor. Her önüne gelen bir şeyler gevelese de bu ankete bir Allahın kulunun etki etmesi mümkün değil. Bazıları kendi adamları oy kullanıyor kullandırılıyor deseler de o yönü bizi ilgilendirmez.

Biz hep diyoruz siyasette çoğu insanımız takım tutar gibi isim, aday tutuyor. Elbette ki kendi adamları o isimlere oy kullanacak sonrasında arada halktan ilgili olanlar oy kullanacak ki anketin bir değeri ve gerçeklik payı olsun. Gazeteye kupon işini yük sayanlarımızda yok değil. Ama kupon kesip gönderenlerin de anketi etkileyeceği düşünülünce bence ankette dengeleri bu oylarla çok fazla değiştirmek mümkün. Elbette ki gazetemizin toplu satışı mümkün değil. Bunu becerebilmek için bayi satışlarından gazete alarak gerçekleştirebilecek okuyucularımız. Şeytanın aklına gelmeyen bizim siyasi arenaya dalanların aklına gelince bunları da belirtelim dedik.

Bu arada İlçe başkanı Köse' de seçimler de aday adayların ödeyeceği fiyatları açıkladı. Belediye Başkan adayları 1.500 TL ödeyecek. Başkanların aldığı maaşlarını düşününce komik geliyor ama yeni aday olacaklar için bence çok fazla bile. Hele geri ödenmeyeceği düşünülünce daha da fazla geliyor. Bari aday olandan aday adayı olanlar kadar alın olsun bitsin bu ceza...

İkinci konum dün anketimizde büyük bir hata yapmışız. Bu hatayı haklı bulan ve güzel şekilde düzeltir misiniz diyenler de oldu aksine yüksek tondan "değiştir" edasında olanlarda. Ama biz hatamızı bilip görünce özür dilemesini bildiğimiz gibi DEĞİŞTİR edasını da biliriz ve kimse böyle davranamaz. Bu isimleri şimdilik yazmayayım ama çok üstelerseler o zaman bizde dilimize geleni sayarız. Allah herkese birer dil vermiş onu adam gibi kullanmakta var, başka şekilde kullanmakta. Kişilerin adamlığına göre yani. Bizim terbiyemiz aynı devam edecek. Evet bir hata yaptık özür diledik ve değiştirdik. Bundan böyle olmayacak ta demiyoruz. Olacaktır. İnsanız hatasız kul olmaz.

Her neyse son konuya gelecek olursak Başbakan biliyorsunuz önce ki gün Demokratikleşme paketini açıkladı. Kimine göre dağ fare doğurdu kimine göre bu paket Devrimdi, milattı.

Kim neresinden bakarsa baksın bana göre yıllardır kanunlarla insanların yasaklanan bazı alanları rahatlatırken diğer yandan siyasetçilerin olmayanı var gibi gösterip kanun, emniyet güçleri ile yasakladıkları konular da var. Bu konuların hepsinin değişme sinyali bence olumlu ama yetmez.

Bu taslak paket TBMM ye gelecek ve kanunlaşacak. Kanunlaşmadan oldu da bitti maşallah demek abesle iştigaldir. Önce paketi açtınız madem şimdi onaylayın hem de üstüne koyarak.

Ama paketin içinde ki bir siyasi görüş ve terör örgütüne yönelik konular ile dar alan, genişletilmiş alan muhabbetini hiç sevmem. Sanki bu konular Birleşik Devletler konusunu gündeme getirecekmiş gibi görünüyor. Yani geleceğin BAŞKANLIK sisteminin alt yapısı oluşturuluyor. Bu düşüncemi kimse yıkamaz. Bunu bana iyice anlatıp beni inandıramadıkları sürece paketin yarısı temiz yarısı kokuyor derim. Bu inancımı açık ve yüksek perdeden dile getirmeden edemeyeceğim.

Sonuç:

Herkes kendi hayatını yaşayıp acılarını, sıkıntılarını, intiharları, dertleri paylaşırken siyasetçilerin hiç bir şey yokmuş edaları ve yaşamın kenarında yürüyenlerin çaresizlikleri gözlerden kaçmıyor. Açın gazetelerin gizli kalan sayfalarını irdeleyin neler göreceksiniz. Bu perde arkasına itilen halı altına süpürülen dertler, sıkıntılar çözülmedikçe kaç paket açılırsa açılsın kimsenin umurunda değil. Halkı memnun edemedikçe paket açsanız ne olur ki?. Milletin paketi zaten yıllardır açılmış kapatmaya uğraşırken yeni paket açmayı anlamadım.Siz anladınız mı?

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi