Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Milleti Angus(t) mu sandınız?

Milleti Angus(t) mu sandınız?

 

 Fındık para etmiyor, Fındıklar pazara inmedi inmeye de hiç niyeti yok, Şeker Pancarımız mevta… Buğday son demlerini oynuyor. Çeltik tükeniyor. Tütün bitti. Kurban Bayramı geliyor ama hareket hiç yok. Çoğumuz Kurban bile kesemeyeceğiz. Kaldı ki kurban kesilince sözüm ona hayvan sevenler(!) kan görmeye tahammül edemiyormuş vahşet oluyormuş. Oysa hayvanların değerini bilseler….

     Dinimizin gereklerine bile dil uzatıyorlar. Dili geçtiler kestirecek piyasa da hayvan bırakmamaya adeta yemin etmişler. Elimizde hayvan kalmadı nerede ise. Bizim hayvanlar oysa eskiden çoktu. Nereye gitti bu hayvanlar merak ediyorum.

    Kısacası tarım yerle bir oldu ama kimsenin umurunda bile değil. Millet hala uyuşuk bir şekilde yaşamaya devam ediyor. Ya da bu millet uyuşturuluyor. Yediğimiz, içtiğimiz yiyecekler ve içecekler de uyuşturma maddelerimi var anlamadık. Kimse de tepki yok.

     Poysa her zaman benim ülkemde seçim arifesin de yer yerinden oynar olmadık haberler çıkardı. Şimdi ne millette ne basın da TIK yok. Nereye gidiyoruz. Başka neyimiz kaldı. Bakın. Uzun süredir yazdığım ancak bir türlü yayınlamaya vakit bulamadığım bir yazımı sunayım.  Malum önümüzde Kurban Bayramımız var.

     Daha düne kadar yeryüzünde kendi kendine yeten ve besleyebilen 7 ülkeden biri olduğumuz halde, bugün tarım ürünleri ithalatımız ihracatı geçmiş durumda.  Bu nedenle de köylümüz, çiftçimiz tam manasıyla bitmiş durumda.

     Bunları yaparken mesela bölgemizin sanayide ki tek fabrikası olan Şeker Fabrikasının ana maddesi olan Şeker Pancarında kotalar konularak yıpratıldı. Akabinde kotalarla sallanan şeker pancarı taban fiyatı ile tamamen bitirildi. Bu gün yurt dışından kamıştan üretilen şeker ihracatı yapılıyor. Bu sayede de bu gün artık şeker pancarı da yok, fabrikada…

Sırada ne kaldı.     

    Şimdi de çiftçinin diğer gelir kaynağı olan Hayvancılık baltalanmak isteniyor. Hayvancılık için önce yem fiyatları arttırıldı. Bu yem fiyatlarına samanla karşılık vererek direnmeye çalışan besiciler sonunda saman fiyatının da arttırılması ile birlikte hayvancılıkta tükenmeye başladı.

Peki tükenen hayvancılık için ne yapacaksınız?. Bir daha mı Hayvan ithal edeceksiniz.

Hah işte olacak buydu.  ANGUT MU, ANGUS muydu ne? Bu hayvanlar Türkiye’ye akın akın getirilmeye devam edecek gibi görünüyor yine.  

Sonrasında o Hayvana yedireceğiniz ot ve samanı ithal edeceksiniz. Kurban Bayramı'nda keseceğiniz kurbanlık hayvanı bile ithal etmeye mecbur olacaksınız. Yetmedi halkınıza ithal et yedireceksiniz.

Sonra da, "Türkiye dünyanın yedinci, Avrupa'nın bir numaralı tarım ülkesi, geçimi hayvancılık" diyeceksiniz. Sanayimiz zaten varla yok arasında ya!.

Bu Milleti Angut veya Angus’la besleye besleye ne hale getirdiğinizi iyi fark ediyorsunuz da.      Milleti Angus(t) mu sandınız merak ediyorum. Ama bu Millet kendi ürettiğini yiyemedikçe Rahmetli Erbakan Hocanın tabiri ile bu halk size günü geldiğinde uyanacak ve cevap verecektir.

“Hadi ordan, hadi ordan, hadi ordan…”

Onun ilkeleri ve duruşu bile unutuldu. Bu milleti Angus(t) mu sanıyorsunuz merak ediyorum.

Gerçi bu uyuşukluk ve uyuklama ile çokta fark görmediğinize eminim.

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi