Millet can o koltuk derdinde

Millet can o koltuk derdinde
CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç, CHP MYK öncesi Başbakan'a ağır suçlamalarda bulundu.

 

 

 

 CHP MYK Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Haluk Koç, genel merkezde düzenlediği basın toplantısında gazetecilere ilginç bir açıklamada bulundu. 

 ÇOK CİDDİ BİR KONUYLA KARŞI KARŞIYAYIZ

MİT'in Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve aile bireyleri ile bazı CHP'li milletvekillerinin yakından takibi için girişimde bulunduğuna dair soru önergesi verdiğini de ifade eden Koç, şöyle konuştu: “Çok ciddi bir konuyla karşı karşıyayız. Bir açıklama bekliyoruz. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, aile bireyleri, CHP'nin milletvekilleri böyle bir teknik takip altında mıdırlar ve Sayın Başbakan'ın bu konudan bilgisi var mıdır? Varsa bunu hangi hukuk yöntemiyle açıklama durumundalar? Sayın Başbakan'ın bilgisi ve talimatı olmadan böyle bir sürecin başlatılması olanaksızdır. Kimi bu işle görevlendirmiştir? Hep söylediğimiz bu gerçekten sivil faşizmin, bir vesayet baskısının devlete yerleştirilmesinden başka hiçbir şey değildir.

 BAŞBAKAN'IN ESAD'DAN FARKI YOK

Sayın Başbakan bu uygulamalar karşısında sizin Esed'den ya da tarihte kalmış baskıcı, totaliter korku rejimlerinin başındakilerden hiçbir farkınız ne yazık ki kalmıyor. Bu soruların mutlaka açıklanması lazım.

Koç, Başbakan Erdoğan'ın İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcılığına atanan Sedat Selim Ay konusunda da gerçekleri çarpıttığını ileri sürerek, AİHM'nin Ay hakkındaki iki şikayette Türkiye aleyhine karar verdiğini, tazminata mahkum ettiğini söyledi.

 MİLLET CAN DERDİNDE, CUMHURBAŞKANI İLE BAŞBAKAN KOLTUK DERDİNDE

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin açıklamalarına da değinen Koç, “Millet can derdinde Sayın Cumhurbaşkanı ile Başbakan da gelecekteki koltuklarının derdinde. Bu kadar acı bir tablo” değerlendirmesinde bulundu. Ülkede başta terör olmak üzere pek çok alanda sıkıntılı günlerden geçildiğini ancak devletin zirvesinin cumhurbaşkanının kim olacağına odaklandığını ileri süren Koç, “Başbakan ile Cumhurbaşkanı koltuk derdinde, aracılarla birbirlerine haber gönderiyorlar. Aslında bu kavganın altında Numan Kurtulmuş yatıyor. Başbakan'ın Köşk'e çıkma projesi çerçevesinde daha sonra yerine ikame edeceği siyasileri arama gayreti bu dönemde sürdü. Bir HAS Parti transferi söz konusu. Burada Sayın Abdullah Gül, herhalde bıçak kemiğe burada dayanıyor ve Ahmet Sever ile bu açıklamaları yapıyor. Bu kavganın altında bir Numan Kurtulmuş olayı yatıyor. Sayın Abdullah Gül'de Numan Kurtulmuş sendromu da Ahmet Sever ile kendisini dışa vuruyor ve tartışmalar bu boyutta gelişiyor” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir