MİKROFONUN AZİZLİĞİ AĞLATTI

MİKROFONUN AZİZLİĞİ AĞLATTI
Samsun’da karne dağıtımı töreninde arkadaşları adına konuşma yapan 9 yaşındaki 3. sınıfı öğrencisi Kevser Bağ, mikrofonunun azizliğine ve heyecanına yenik düşünce ağlamaya başladı.

Samsun’da 2014-2015 eğitim-öğretim sezonunun ilk yarısının sona ermesiyle 227 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı. Canik ilçesi Başkonak İlkokulu’nda düzenlenen karne dağıtım törenine Samsun Vali Yardımcıları Ali Galip Saral ve Faruk Nemci Kurt, Canik Kaymakamı İlhan Turgut, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, şube müdürleri, okul öğretmenleri, çok sayıda öğrenci ve velileri katıldı. Törende ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından arkadaşları adına konuşma yapmak üzere 3. sınıf öğrencisi Kevser Bağ kürsüye çağrıldı. Konuşmasını yapmak isteyen 9 yaşındaki Kevser, mikrofonun azizliğine uğradı. Konuşmasını zorlukla bitiren Kevser, heyecanına yenik düşünce ağlamaya başladı. Bu sırada Vali Yardımcısı Ali Galip Saral, ağlamaya başlayan Kevser’i sakinleştirmeye çalıştı.

İl Milli Eğitim Müdürü Girgin, “Bugün Türkiye’de 2014-2015 eğitim-öğretim yılının 1. dönemini kapatıyoruz. Karnelerimizde kırıklar olabilir, bunlar bizimde oldu, sizinde olmuştur. Çocuklarımızı daha çok anlamaya, onların ihtiyaçlarını çözmeye ve başarılı olması için on beş tatili bir fırsat olarak görmemiz gerekiyor” dedi.

2014-2015 eğitim-öğretim yılı 1. yarıyılının kapanış töreninde bir arada olduklarını söyleyen Vali Yardımcısı Saral ise, “Biraz sonra çocuklarımızın bu yarıyıl süresi içindeki yarıyılı değerlendirmelerini gösteren karnelerini vereceğiz. Onlara kısa bir süre de olsa bir tatil imkanı, öğretmenlerimize de bir dinlenme imkanı sağlamış olacağız. Karnelerinde eksik, zayıf notlar olması velilerimizin moralini, çocuklarımızın da istek ve arzularını mutlak sürede bozmamasını diliyoruz. İnanın ki başarıya giden yol en iyi şekilde çalışmak ve çalışmayı iyi değerlendirmekten geçiyor” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Saral ve protokol üyeleri öğrencilere karnelerini dağıttı. Karne töreni sonrası Saral, öğrencilerle birlikte temsili dönem sonu zilini çaldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir