Midesinden 52 Naylon Poşet Parçası Çıkarıldı

Midesinden 52 Naylon Poşet Parçası Çıkarıldı
Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde zeka gelişim geriliği olan bir hastanın midesinden 52 adet naylon poşet parçası çıkartıldı

Siyah kan dışkılama şikayetiyle OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’ne başvuran 57 yaşındaki G.C.'ye yapılan özofagogastroduodenoskopik incelemede, kanamaya midedeki naylon poşet parçalarının neden olduğu anlaşıldı. Midedeki 52 adet naylon poşet parçasının tamamı özofagogastrodudenoskopi ile çıkarıldı. Prof. Dr. Ahmet Bektaş, Dr. Mustafa Kaymazlı ve ekibinin yaptığı müdahale sonrası hastanın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. 

naylon33.jpg

"AİLELER DİKKATLİ OLMALI"
OMÜ Tıp Fakültesi Gastroentoroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Bektaş, "Yabancı cisim yutulması çocuklarda daha sık karşılaşılan bir durumdur. Erişkinlerde ise yaşlılarda, kronik alkoliklerde, mahkumlarda, psikiyatrik rahatsızlığı ve zeka gelişim geriliği olanlarda görülür. Yutulan yabancı cisim yemek borusunda, midede ve bağırsakta muhtelif kısımlarda takılarak tıkanma, delinme ve kanamaya neden olabilir. Bu nedenle endoskopik ve cerrahi müdahale gerektirebilir. Böyle durumlarda ailelerin dikkatli olması gerekir" dedi.

naylon22u.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Sağlık